Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim faaliyetlerine yaz döneminde de devam ediyor.

Odamızın üyelerine yönelik düzenlediği eğitim seminerleri çerçevesinde;21 Haziran 2012 Perşembe günü 15.00-17.00 saatleri arasında SATSO Eğitim Salonu'nda    "İş Yerinde Stres Etkenleri" konulu bir eğitim düzenlenecek

İş ile ilgili etkenlerin ve olumsuzlukların çalışanlar üzerinde fizyolojik ve psikolojik baskılar ve sorunlar yarattığı, çalışanların sağlık ve başarılarını olumsuz yönde etkilediği bilinmektedir.

İşyerinde stres; çalışanlarda fiziksel ve ruhsal sorunlara yol açabildiği gibi, meslek hastalığı ve iş kazası olasılığını da arttırmaktadır. Stresin, insan sağlığına etkilerinin yanı sıra; çalışma ortamında çatışmadan, uyumsuzluğa, verim ve üretkenlikte düşüşten, işe devamsızlığa ve işten ayrılmalara kadar çok sayıda sorunun da kaynağı olarak gösterilmektedir.

Stresin kişilik özellikleri, genetik etkenler, sosyal etkenler gibi iş dışındaki kaynakları olduğu gibi, doğrudan işyerinden ve iş ortamından kaynaklanan nedenler konusunda uzmanların görüşleri var

Konusunda uzman olan Dr. Nihat BEŞİKÇİ tarafından verilecek "İş Yerinde Stres Etkenleri"  başlıklı eğitimde;  stres kavramını, nasıl oluştuğu , belirtileri ve sonuçlarını görüp, özellikle iş yerinde neler stres kaynağı olabiliyor konularında bilgiler verilecektir.

 


 


Haber Tarihi : 18/6/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::