''SATSO'nun çevre konusunda sanayicilerle
çevrecileri bir komisyonda toplaması örnek davranış''
Misyonu "Sakarya'da çevre bilincinin geliştirilmesi, doğal dokunun korunması; toprak,hava ve su üzerindeki olumsuz etkenlerin denetlenmesi ve gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir şehir bırakmak adına ortak akıl geliştirecek çalışmalar yapmak" olan Sakarya Çevre Platformu ,Acarlar longozuna dikkati çekmek amacıyla toplantısını Karasu'da gerçekleştirdi. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun da katıldığı toplantıda SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul açılış konuşması yaparak şunları söyledi ;'' Tarım, turizm ve sanayi kapasitesinin yüksek oluşu Sakarya'nın daha hassas bir şekilde ele alınmasını gerektiriyor. ..Gelecek kuşaklara gururla devretmek için gayretle çalıştığımız Sakarya'nın sürdürülebilir kalkınmasına hız katacak çalışmalar amaçlıyoruz. Sakarya'nın yaşanabilir iller sıralamasında yerini yükseltmek, kültür, sanat turizm çevre bilinci alanlarında da durumumuzu iyileştirmek doğru yatırımların ilimize gelmesinde puanımız olur. SATSO çevre komisyonu önderliğinde oluşturulan Çevre Platformu'nun çalışmalarını önemsiyoruz ve destekliyoruz. Karasu Longozu da marka değeri unsurlarımızdan biri. Koruyup kollanılması gereken bir bölge. MARKA şehir Sakarya çalışmalarımız da yeniden ivme kazanacak. ''
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da çevrenin önemine değinerek yaptıkları çalışmalarda zaman zaman ödüllendirildiklerinde büyük gurur duyduklarını belirterek çevreye duyarlı olmaya tüm alt birimleriyle gayret ettiklerini söyledi ve toplantıda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Acarlar Longozu'nun adını Vali olarak atanmadan önce duyduğunu söyleyen Sakarya Valisi Mustafa Büyük de SATSO'nun çalışmalarını takdirle izlediğini belirterek :''Çevre komisyonu içinde sanayicileri de, ticaret sahiplerini de, çevrecileri de görünce ''Siz nasıl bir aradasınız?'' dedim. Ancak çalışmalarını görünce doğru olanın bu olduğunu gördüm. Çünkü organize bölgelere dahi bir yatırım teklifinde tereddüt olduğunda hemen ;'Bu konuyu çevre komisyonuna havale edelim '' diyoruz. Komisyonun karar ve önerilerini de dikkate alıyoruz. Böylece doğru yerde doğru yatırım konusunda hızlı yol alınıyor. Çevreciler duyarlılıklarını ortaya koyarken sanayiciler de üretim kalkınma diyor ve maliyeti düşük olan konumlara yöneliyorlar. Bu komisyonda bir arada olunca ortak noktada buluşabiliyorlar. Karasu'da bu longoz olduğu müddetçe de böyle korunacak.'' dedi. SATSO Yönetim Kurulu üyesi ve Çevre Komisyonu Başkanı Önol Taşöz de katılımlarından dolayı Vali Büyük, Başkan Toçoğlu ve SATSO Başkanı Kösemusul'a teşekkür ederek çevreye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti ve hassas oldukları noktaları özetledi.
Çevre Komisyonu son olarak da Sakarya'nın marka değeri olmaya aday Karasu Longozu'nun korunup kollanarak turizme açılması konusunu görüştü. Koruma kullanma dengesini kurarak Longoz'un tanıtımını ve düzenlemesinde Sakarya valisi Sayın Mustafa Büyük'ün öncülüğünden duyulan mutluluk komisyon üyelerince paylaşılırken , eksikleri n tespit edilerek düzenlenmesi konusunda kararlar aldı.
Haber Tarihi : 21/6/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::