SATSO Sosyal Tesisleri'nde bir araya gelen 21nci Motorlu Taşıtlar ve Yedek Parça Toptan ve Perakende Ticareti Meslek Grubu ; SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul , Komite Başkanı Hamit Bayraktar ve komite üyeleri tarafından karşılandı. Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıda Komite Başkanı Hamit Bayraktar hoşgeldiniz konuşması yaparak şunları söyledi ;
''Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 21nci Meslek Grubu üyeleri olarak mesleki sorunları görüşmek ve istişarelerde bulunmak üzere bir araya geldik. Üyelerimizin teşriflerinden büyük memnuniyet duyduk. Uzun bir aradan sonra çalışmalarımız hakkında anlatacağımız çok şey var. Önce SATSO Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Kösemusul'u kürsüye davet edeceğim. Sonra görüş belirtmek isteyenleri mikrofon ulaştıracağız. Mikrofon hepimizin . Toplantımızın hayırlar getirmesini temenni ediyorum''
Kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul aralarından biri olarak yönetime geldikleri günden itibaren ortak akıl güç birliğiyle hareket etmenin öneminin altını çizdiklerini belirterek şöyle dedi ;'' Hak ettiğimiz bir iş ve yaşama ortamına kavuşmamız için çalışmalar yürütüyoruz.. Motorlu Taşıtlar ve Yedek Parça Toptan ve Perakende Ticareti Meslek komite üyelerimizi de ilgilendiren Otomotiv Şehri Sakarya çalıştayı düzenledik. Sloganı Sakarya Vites Yükseltiyor.. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil çağrısına cevap verecek yatırımcıların da bu vizyonda yer alması, dilediğimiz bir parçadır. Yerli otomobil yatırımının Sakarya'da olması için de çabalıyoruz. Bulunduğu bölgeyle birlikte kalkınan ve tıpkı komşuları gibi otomotiv sektöründe söz sahibi olan Sakarya'nın otomotiv eksenli potansiyellerini harekete geçirmek ve dünya çapında bir şehir-sektör birlikteliğini planlamak için adım atıyoruz.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ile yola çıktık. Biz Sakarya için dev bir otomotiv üssü vizyonu çiziyoruz. Enerjimizin ve zihnimizin asıl hedefi dünya otomotiv devlerini Sakarya'nın avantajlarıyla uzun soluklu olarak tanıştırmak.
Bu stratejik adımların ilki olan "Otomotiv Şehri Sakarya Çalıştayı"nda bu büyük idealin altyapısı ve yol haritasını çıkarmayı amaçlıyoruz.
Otomotiv şehri projesinde, 150 milyonluk yatırımla otomotiv testi ve test laboratuarları, lojistik merkezi yatırımlarını da çekmek amacıyla lobi yapıyoruz.. KOÇ holding, SANKO holding yatırımları geliyor, TOYOTA da kapasitesini artıracak. Sizlerin de gelecek planlarını buna göre şekillendirmenizi öneriyorum.
İşyerlerinizdeki yenilenmeler için, işletmelerin gelişmesi adına SATSO bünyesindeki çeşitli kurumlardan da yararlanabilirsiniz. KOSGEB. MARKA, fazla tanınmadığı için yararlanılamayan KGF var. Kredi Garanti Fonu ile çalışmak için bankalarınızdan talepte bulunmanız yararınıza sonuçlar verebilir.. Ortak akıl- güçbirliği ile çıktığımız yolda, hareketi de birlikte oluşturacağız. Desteğiniz için teşekkür ederim. SATSO olarak her zaman yanınızdayız. ''
Üyeler de tek tek söz alarak sorunlarını ve taleplerini dile getirdiler. Dörtyol Küçük Sanayi Çarşısı Kooperatifi Başkanı İsmail Günay gelişmek ve yenilenmek zorunda olduklarını belirterek bu amaçla yeni bir çarşı oluşturmak istediklerini , yer talebinde bulundukları belediye başkanlarının da kendilerine altyapı ve diğer konularda yardımcı olacaklarını belirttiklerini söyledi. Talep topladıklarını da dile getirdi.
Aykut Kobas ise Çarpık sanayi sitelerinde iyileştirme yapılması gerektiğini belirterek aksi halde başkaları gelip bu konuda pazarlama yaparak işlerimizi sekteye uğratacaklar . Çarşı olarak birleşelim, şirketleşelim, küçük kalırsak yok oluruz büyük toptancılar sahaya iniyor'' dedi.
Son olarak söz alan Ali Kaba;'' Sakarya'da ihtiyaca cevap verecek fuar alanı yok ..Bu konuda SATSO'nun yanına Valilik, büyükşehir belediyesi gibi yöneticileri alarak girişimde bulunması yararlı olacaktır. Çarpık sanayi siteleri kentsel dönüşüm ortak akıl komisyonu ile yeni modern sanayi sitelerine dönüşmeli'' dedi.

Haber Tarihi : 21/6/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::