Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Meclis Üyelerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik heyet Toyota Fabrikasını ziyaret etti.

TOYOTA Türkiye Ceo'su Orhan Özer ve İdari Yetkililer tarafından ilgi ile karşılanan SATSO Heyeti Toyota Fabrikası 'nın işleyişi, çalışma alanları, araçların üretim bölümleri idari yapısı ve genel yapısı ile ilgili teknik gezide bulundular.

Fabrika gezisinden önce konferans salonunda ağırlanan topluluğa hoş geldiniz konuşması yapan TOYOTA CEO'su Orhan Özer Toyota'nın tarihi gelişimi ve Türkiye ekonomisindeki yeri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Özer konuşmasında yeni üretim projeleri hakkında bilgi vererek Toyota`nın küresel bir binek araç modelinin Türkiye`de üretimi konusunda ilk aşama olan fizibilite görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını, global olarak nihai kararın Kasım ayında verileceğini söyledi. Özer ayrıca Avrupa'daki 8 Toyota fabrikası arasında ilk üçte yer aldığını ve özellikle uygulanan iş sağlığı ve iş güvenliği açısından diğer fabrikalardan açık ara önde olduklarını dile getirerek "Bu konuda ciddi bir başarımız var. Toplam 68 Toyota fabrikası arasında en az hata ile üretim yapan Toyota Türkiye fabrikasında geçtiğimiz yıl ciddi iş kazası meydana gelmedi" dedi. Toyota Türkiye`nin üretiminin bu yıl ağırlıklı olarak Avrupa`da yaşanan krizin etkisi ve Auris modeli üretiminin sona ermesiyle 2011'e göre düşüş beklendiğini belirten Orhan Özer,"C sınıfı sedanın etkisiyle üretimin yeniden yıllık olarak 150 bin seviyesine çıkması, önümüzdeki dönemde ise pazarlardaki iyileşmeyle beraber bu rakamın resmi kapasite olan 170 bin seviyelerine doğru yaklaşması öngörülüyor. Toyota bu proje ve bu rakamlarla Türkiye'nin ihracat şampiyonu olacak. Bizim en önemli hedefimiz başarılı bir kurumsal vatandaş olmak.  Burası sizin de eviniz ve evinize hoşgeldiniz" dedi.

TOYOTA CEO'su Orhan Özer'in ardından konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusulise "TOYOTA Türkiye'nin varlığı ve başarısı bizim başarımızıdır Türkiye'nin başarısıdır" diyerek Toyota fabrikasının başarısı ile gurur duyduklarını dile getirdi. Kösemusul ziyaret sebebini ise şöyle açıkladı: "SATSO kentin kanaat önderlerini aynı çatı altında toplayan bir kurumdur. Meclis üyelerimiz şehrin başarılı sanayici ve tüccarlarından oluşmaktadır. Sakarya iş dünyasının "bizimdir" dediğimiz ve her zaman sahiplendiğimiz TOYOTA Fabrikası'nın işleyişi ile ilgili yakından görerek bilgi edinmelerini istedik. Bizim olanı yakından görelim dedik" diyerek açıkladı.Kösemusul ayrıca Sakarya ekonomisine güçlü bir katkı sağlayan TOYOTA'nın daha da başarılı çalışmalarına Sakarya olarak ev sahipliği yapmak istiyoruz" dedi.

Konferans salonundaki kısa konuşmaların ve bilgilendirmelerin ardından Sakarya Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan heyet iki farklı grup halinde fabrikanın üretim ve montaj bölümlerini gezdi. Gezinin ardından TOYOTA Türkiye fabrikasını tanıtan bir film ve tarihçesini anlatan görsel sunumun ardından meclis üyeleri fabrika ile ilgili sorularını ilettiler.

Haber Tarihi : 4/7/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::