SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ekonomi kanalı Bloomberg HT'de Sakarya ve teşvikleri anlattı.

12 Temmuz Perşembe günü saat 13.30'da Hande Berktan 'ın sunuculuğunu yaptığı program için Sakarya'da özel çekim yapıldı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; "Kendimizi, İstanbul-Ankara arasında sıkışmış değil; konumunu değerlendirmiş ve Karadeniz'den dünyaya açılmış bir Sakarya'ya hazırlamalıyız diyoruz.  SATSO'nun oluşturduğu ve peşine düştüğü projeler bu hazırlıkların birer parçası... Tarım, turizm ve sanayi kapasitesinin yüksek oluşu Sakarya'nın daha hassas bir şekilde ele alınmasını gerektiriyor. Son olarak yayınlanan Teşvik Yasası içinde stratejik yatırımlarda yer alan sektör olan Otomotiv'de çalıştay gerçekleştirdik, sonra tarım hayvancılık, çevre ve turizm çalıştaylarını da gerçekleştirmek istiyoruz.

Sakarya'nın orta vadede stratejik planının ve swot analizinin tamamlanması gerekiyor. Gelecek kuşaklara gururla devretmek için gayretle çalıştığımız Sakarya'nın sürdürülebilir kalkınmasına hız katacak çalışmalar amaçlıyoruz. Bunun için Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi yanında sivil toplum örgütlerinin de işbirliği içindeyiz.'' dedi


Haber Tarihi : 9/7/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::