Ramazan "Ben" Değil "Biz" Diyenlerin Ayıdır

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve geleneksel olarak düzenlenen iftar programı, oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Ramazan ayının, paylaştıkça,birlik ve beraberlik içinde geçtikçe maneviyatının artacağına inanan ve "ben değil biz diyenlerin ayı" olduğunun bilincinde olan SATSO Ailesi,Ramazan'ın bereketini üyeleriyle birlikte paylaştı.

Son yılların en kalabalık iftar yemeği olan "SATSO Geleneksel İftar Programı"na yaklaşık3000'inin üzerinde davetli iştirak etti. SATSO üyelerinin aileleriyle birlikte katıldığı nezih bir ortamda gerçekleşen iftardaki geniş aile tablosu dikkat çekti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu'nun ev sahipliğinde Reisoğlu Restoran'da gerçekleştirilen "SATSO Geleneksel İftar Yemeği"ne başta Sakarya Valisi Mustafa Büyük olmak üzere, ilimiz Milletvekillerinden Engin Özkoçve Hasan Ali Çelik, Sakarya Bölge İstinaf Mahkemesi Başsavcısı Cemil Kuyu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz,Jandarma Alay Komutanı Albay A. Adnan Şimşiroğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş,Sakarya Barosu Başkanı Nihat Nalbantoğlu,Kuvvet Komutanları, Kaymakamlar, Siyasi Partilerin İl Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Resmi Daire Müdürleri,SATSO Eski Başkanları, SATSO Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda SATSO üyesi iştirak etti.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte hep birlikte iftar yemeklerinin yenilmesinin ardından programda bir konuşma yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; "Öncelikle, odamıza ve düzenlediğimiz iftara gösterdiğiniz ilgi ve teveccüh için Meclis Başkanım, yönetim kurulum ve şahsım adına tek tek teşekkür ediyorum.

İçinde bulunduğumuz mübarek ay Allah'a kulluk ve insanlarla paylaşma ayıdır Bir hadis-i şerifte; "Rızkın onda dokuzu ticarettedir" buyurmuşlar. Ticaret ve Sanayi Odası mensupları olarak, bizler çalışıyoruz, insanların rızıklarını kazanmasına vesile oluyoruz.

Resulullah efendimiz (s.av.)" Veren el, alan elden üstündür" buyuruyor. Veren el olmak, bizlere yakışır. "Müslüman kardeşine ikram eden, Allahüteâlâya ikram etmiş olur ''denir. Biliyorum ki mübarek bu ayda böyle davrandınız. Küskünler barıştı, işlerin bereketi arttı.

Dinimizin emrettiği bu mükellefiyetleri yerine getirmenin huzuru içinde 4ncü kez birarada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sakarya adına, Sakarya'yı ve Sakaryalı'yı kalkındırma adına daha çok çalışacağımızı ifade ediyor, Ramazanın herkese hayırlar getirmesini, memleketimizde barış, huzur olmasını, terörün durmasını diliyorum" dedi.

Kösemusul'un konuşmalarından ardından İl Müftüsü İlyas Serenli, iftar duası okudu. İftar Programı, semazenlerin gösterisi ve Muhabbet İlahi Grubu'nun ilahileri akşamın anlamına yakışır şekilde gerçekleşti.

Birlik ve beraberliğin öneminin farkında olan ve bu birliği korumak için her türlü çabayı gösteren SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri de davetlilerle yakından ilgilenerektüm üyelerle samimi bir ortamda bulunuyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Haber Tarihi : 28/7/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::