Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 15. Meslek Komitesi (Sağlık Kuruluşları Eczaneler ve Parfümeri Ticareti) Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Turhan Bölükbaşı, Meslek Komitesi ve Meclis üyesi Murat Kılıç, Meslek Komitesi Üyeleri; Müjgan Çamyar, Ahmet Demirel, Nihat Uğurhan, İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar ve Halk Sağlık Birimi Yeni ve İlk Müdürü Aydın Erdoğan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Daha önce Yenikent ve Toyata Hastanelerinde görev yapan Murat Alemdar, söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sağlık sektöründe belli bir kalitenin yakalanması ve sürekliliğinin sağlanması için bir alanda uzmanlaşmanın ya da bir alanda ilerlenmesinin daha yararlı olacağını dile getirdi.

Alemdar'a yeni görevinde başarılar dileyen SATSO 15. Meslek Komitesi Üyeleri, sektörel sorunlara değinerek medikal firmaların ödemeler konusunda sıkıntı yaşandığını ve konu ile ilgili sağlık müdürlüğünün desteklerini beklediklerini ifade etti.

Alemdar konu ile ilgili olarak Bakanlık aracılığı ile yapılan ödemelerin yeni yapılanma çerçevesinde yerel bazda değerlendirilmeye başlanacağını ve ödeme sorunlarının en aza indirileceğini ifade etti.

Ziyarette ayrıca SATSO 15. Meslek Komitesi tarafından alınan ve Sağlık İl Müdürlüğü'nü ilgilendiren kararlar ve sorunlarla ilgili olarak yazışmaların cevapsız kalmasının sıkıntı yarattığını dile getirdi.

SATSO 15. Meslek Komitesi'nin ikinci durağı hayırlı olsun dileklerinde bulunmak üzere Halk Sağlığı Müdürü Aydın Erdoğan oldu.

Halk Sağlığı biriminin hizmetleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Erdoğan, koruyucu nitelikte olan sağlık hizmetleri verdiklerinin de özellikle altını çizdi. Yaptığı işin sağlık müdürlüklerin tamamen farklı olduğunu söyleyen Aydın Erdoğan "Bizim verdiğimiz hizmet birincil sağlık hizmetleri; koruyucu sağlık hizmetleri, aile hekimliği, çevre sağlığı, bulaşıcı hastalıklar ana-çocuk sağlığı verem savaş hizmetleri, kanser erken teşhis ve tanıma hizmetleri sağlık evlerinde verilen hizmetler insanların ağırlıklı olarak karşılaştığı hizmetlerdir" dedi.

SATSO Meclis Üyesi ve Komite Başkanı Turhan Bölükbaşı 15. Meslek Komitesi'nin çalışmaları hakkında bilgi vererek 15. Meslek Komitesi bünyesinde enfeksiyondan korunma ve hijyenle ilgili seminer düzenlenmesi yönünde talepte bulundular.

Ziyaretler güncel konular ve sektörel değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

 

Haber Tarihi : 1/8/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::