SATSO öncülüğünde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle, geçtiğimiz aylarda ilk iki etabı tamamlanan Otomotiv Şehri Sakarya konulu çalıştay ile ilgili olarak Valilik toplantı salonunda bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.  

Sakarya'da Otomotiv Kümeleşmesine Yönelik Potansiyelin Ortaya çıkarılması çalışması Sakarya otomotiv bölgesel inovasyon stratejileri tanıtım ve sunum toplantısıyla kamuoyuna sunulacak.

Çalıştay moderatörü Tunç Çelik'in hazırladığı sunumla başlayan toplantıya Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Genel Sekreter Uğur Tın ve SATSO Danışmanı Murat Reis katıldı.

Çalıştay'ın birinci ve ikinci etaplarının değerlendirildiği ve özet raporun sunulduğu toplantıda ayrıca üçüncü ve son ayağı olacak sonuç bildirgesi ile ilgili de görüş alışverişinde bulunuldu.

Otomotiv şehri Sakarya ile ilgili konusundaki istişare oldukça yararlı geçti. İlimiz ve Türkiye ekonomisinin temelini oluşturan otomotiv ana ve yan sanayi sektörlerimizin rekabet güçlerini ortaya koymak ve artmasına katkı sağlamak için yapılan çalışma sonunda; Bölgeselİnovasyon Stratejileri belirlenecek.

 

Haber Tarihi : 10/8/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::