Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında turizm sektöründe istihdam edilen ve daha önceki dönemde İspanya'da düzenlenen eğitim projesine katılan Sakaryalı gençler turizm alanında eğitim almak üzere şimdi de Belçika/Brüksel'e gidiyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden 11 kişilik genç ekip Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'a proje kapsamında Oda tarafından verilen katkılardan dolayı teşekkürlerini sundular.

Turizm Platformu Başkanı İhsan Mahmutoğulları ile birlikte ziyarette bulunan gençler ilimizin en büyük sivil toplum örgütü ve çatı kuruluşu olan SATSO'nun proje kapsamında önceki dönemlerde de verdiği çeşitli kıyafet ve donanım desteğinden duydukları minnet ve memnuniyeti dile getirdiler.

Sakarya Turizm Platformu Başkanı İhsan Mahmutoğulları söz konusu eğitim projesi hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi " Katılımcı gençlerimiz Brüksel'de 10 hafta devam edecek olan sıkı eğitim programının ardından uluslar arası geçerliliği olan 4 ayrı sertifika alacaklardır. Son iki gün Avrupa Parlamentosunda meclis üyelerini ve milletvekillerini büyük Türk Elçiliğini ziyaret edecekler ve Sakarya Tanıtım toplantıları düzenleyeceklerdir"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusulgenç girişimciliğe vurgu yaparak söz konusu projenin gençlerin içindeki girişimcilik ruhunu canlandıracağına inandıklarını ifade etti. Kösemusul konuşmasının devamında "Gençlerin girişimciliği geleceğe yönelik ümitlerimizi artırıyor, beklediğimizden daha güzel bir nesil teslim alacak bayrağı. Ülkemizi ve ilimizi turizm sektöründe yurtdışında başarıyla temsil edeceğinize inanıyor ve sizleri tebrik ediyorum. Girişimci ruhunuzu geliştirerek devamlılığını sağlamanızı bekliyoruz. Turizm özel ve önemli sektörlerimizden birisidir bundan dolayı vizyonsahibi, ufku geniş ve girişimci atak gençlerin sektöre yönelmesi gerek, projenin bu doğrultuda özel gençleri seçtiğini düşünüyorum. İnşallah ezber bozacak şekilde başarıyla ilimizi temsil edip dönmenizi bekliyoruz.

Sakarya Ticaret ve Sanayi odası camiası olarak her alanda marka olan ilimizi daha yukarı seviyelere çıkarmak için gayretlerinizi yakından takip etmeye ve destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Haber Tarihi : 7/9/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::