Otomotiv yatırımı için Sakarya'yı seçen Rus Gaz Şirketi'nin Söğütlü'deki tesislerinde görüşme yapan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu üyesi Bülent Yazar,  Gaz Ticari Araçlar'ın Türkiye Distribütörü Mersa Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören'den  yatırımın gelişimi hakkında bilgi aldı.

Gaz Ticari Araçlar'ın Türkiye Distribütörü Mersa Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören verdiği bilgide; "Sakarya'yı yatırım bölgemiz olarak seçmede doğru yaptığımızı gelişmelerle gördük. Kalifiye eleman sıkıntısı çekmedik. Önümüzdeki ay üretime başlayacağız. Karasu Limanı'nın bir an önce tamamlanmasını  biz de bekliyoruz.

GAZ Ticari Araçlar Türkiye, GAZ Grup - MERSA Otomotiv işbirliği ile Sakarya Söğütlü'deki  fabrikasında, GAZ Grup ile yaptığı lisans anlaşmasıyla, GAZ Sobol, GAZelle Business ve VALDAY modellerinin montaj çalışmalarına başlamıştır. Türkiye pazarına, montajının % 100'ü Türkiye'de yapılmış GAZ modelleri sürülecektir. Türkiye otomotiv pazarında oluşacak gelişmelerle birlikte, yerli otomotiv yan sanayinde üretilecek parçalar GAZ modellerinde yerlerini alacaktır.

Bu yatırım ilk basamağımızdır. Başta Avrupa olmak üzere  Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Afrika ülkelerine ihracat planımız var. Dolayısıyla daha büyük yatırımlarımız olacak. 2013 yılı için satış hedefimiz iç pazar ve ihracat olarak toplam 2 bin 500 adet." dedi.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul  ise Sakarya'da otomotiv sektörünün gelişimi için yoğun faaliyetleri olduğunu belirterek SATSO  22nci meslek komitesiyle çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Kösemusul , Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yazar ile banttaki ilk aracı görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi ve  şunları söyledi; "Bölgesel avantajlarımızın altını çizmek için otomotiv çalıştayı yaptık.  Bu yatırımlar da doğru yönde olduğumuzu gösteriyor hayırlısı olsun.  SAKARYA Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırız."

Mersa Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören ziyaretten duyduğu mutluluğu belirterek teşekkür etti ve Sakarya'ya yeni yatırımlar geleceğine inandığını belirtti.


Haber Tarihi : 12/9/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::