Hedef; demokratik, şeffaf, katılımcı ve etkin oda

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen 60. Yıl Uluslararası İş Forumu'na SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul'da katılarak hedeflenen yapıyla ilgili istişarelere katıldı.

Hisarcıklıoğlu forumun açılışında yaptığı konuşmada işbirliğinin önemine vurgu yaparak "Bu yüzyıl en basit ifadesiyle "iş birliği" yüzyılıdır. bu yüzyılda işbirliği yapmayan, içine kapanan, kendi etrafına duvarlar ören kaybeder. Böyle bir anlayış fırsatları kaçırır, risklere dönüştürür. Odalarımız sayesinde, girişimcilerimiz başka ülkelerdeki girişimcilerle bir araya geldi. Yeni ticari anlaşmaların, ortak yatırımların, tecrübe paylaşımının önü açıldı. Odalar sayesinde girişimcilerimiz proje yazımından, pazar araştırmasına kadar birçok alanda destek hizmetleri alabilir hale geldi. Türkiye'nin beşeri sermaye birikimine katkı sağlamak için yenilikçi girişimciler yetiştiren bir üniversite kurduk. Özel sektör odaklı ekonomi politikaları tasarımında yeni fikirler ortaya koymak için think-tank kurduk. TOBB olarak girişimcilerimiz daha hızlı, daha güvenli, daha ucuz ticaret yapabilsinler diye gümrük kapılarını modernize ettik" diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, oda başkanlarına bir çağrıda bulunarak, "Oda sisteminizi güçlendirmek için, demokratik, şeffaf, katılımcı ve etkin bir yapı kurmak için çaba gösterin" diye konuştu.

Forumun açılışına Makedonya  Cumhurbaşkanı  Gjorge Ivanov, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da katıldılar.

1nci ve 2nci oturumlarda girişimciliğin güçlendirilmesi, son kriz dönemi tartışılarak, kriz zamanında özel sektör ve krizin dünya üzerindeki etkileri salonda bulunan dünyanın 88 ülkesinden 1100 katılımcı ile değerlendirildi.

Haber Tarihi : 14/9/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::