Söğütlü İlçesi'ne bağlı Fındıklı İlkokulu ve Ortaokulu'nda yapılan İlköğretim Haftası'nın açılış törenine SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da katıldı. Bu yıl eğitime kazandırılan okulun açılışının da gerçekleştirildiği törende Vali Mustafa Büyük ve İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı birer konuşma yaptılar. Vali Büyük konuşmasında, ilimizin eğitim seviyesinin arzulanan düzeyde olmadığını, ancak eğitimciler, veliler ve okul yöneticilerinin işbirliğinde bu oranın yükseleceğine inandığını belirtti. Yeni yapılan okullarla Sakarya'da köy okullarının da modern bir yapıya kavuştuğunu söyleyen Vali Büyük, yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı uğurlu olmasını diledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı da konuşmasında, ilimizde 800 eğitim kurumunda 200 bini aşkın öğrenci ile 10 bin dolayında öğretmenin bugün dersbaşı yaptığını belirterek, amaçlarının vatanına milletine faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu ve tüm eğitimcilerin bu amaç doğrultusunda özveriyle görev yaptığını kaydetti.
İl Özel İdaresi kaynaklarıyla 8 derslikli olarak yaptırılan Fındıklı İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törene; Vali Mustafa Büyük, Milletvekili Hasan Ali Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Koç, SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, İl Genel Meclis Başkanı Oktay Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı Baş Denetçisi Bilgehan Bedir, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, kaymakamlar, belediye başkanları, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Öğrencilerin halk oyunları gösterisi sunduğu ve şiirler okuduğu törende, yeni yapılan okulun açılış kurdelesi programa katılan protokol üyeleri tarafından kesildi. Vali Büyük ve davetliler okulun dersliklerini gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.
Haber Tarihi : 18/9/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::