Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) öğrenim gören 4 bin son sınıf öğrencisi odamız, üniversite ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışması olan 3+1 Eğitim Modeli kapsamında iş dünyası ile tanışıyor.
Üniversite ile şehrin bütünleşmesinin yanında, öğrencilerin derste öğrendiklerini pratikte de uygulama fırsatı veren bu çalışma, öğrencileri meslek sahibide yapacak. Sakarya Üniversitesi'nde düzenlenen tören ile uygulamaya start verilirken, törende konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SATSO olarak geleceğe yön veren anlayış ile Valilik, belediye ve üniversite ile birlikte çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi;
"Sakarya'da insan ve bilgi odaklı, yeniliklere açık, küresel rekabette lider ve sürdürülebilir kalkınmada MARKA bölge olmak istiyoruz. Arzuladığımız hedefe ulaşmak için mevcut insan gücünü verimli kullanmamız gerekiyor. Bu da nitelikli ve kaliteli eğitimle gerçekleşecektir.
SATSO olarak amacımız Sakarya Üniversitesi MYO öğrencilerinin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak.
İşbirliğinden güç alan, değer üreten genç ve kaliteli insan gücü niteliği alacak öğrencilerin eğitimlerini, 3 dönem okulda ders ve 1 dönem işletmelerde uygulamalı olarak yapmalarını destekledik. Sakarya Üniversitesi – SATSO arasında yapılan işbirliği protokolü ile MYO öğrencileri, eğitimleri süresince kazandıkları bilgi ve deneyimlerini, "Mesleki Uygulamalar" dersi adı altında kamu/özel kurum ve kuruluşlarda uygulamalı eğitimle pekiştirme imkânına kavuşacak.
Sakarya Üniversitesi MYO'da uygulamaya konulan; 3+1 Eğitim Modeli' nin örnek bir uygulama olarak başka illerde de benimsenmesi övünç kaynağımız olacaktır . Çalışmada emeği geçen eğitimcilerimizi kutlar , öğrencilerimizin bu avantajı en iyi şekilde değerlendirmelerini arzu ederiz. Bu çalışamaya katkıda bulunan kurumlara ve ilgililere de ayrıca teşekkür ederim."
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Elmas ise bir üniversitenin şehirle, toplumla bütünleşmesi artık görev haline geldiğini belirterek, öğrencilere kapılarını açan sanayi kuruluşlarının yanında, buna destek olan SATSO ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Haber Tarihi : 21/9/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::