SEYAHAT YAZARLARI SAKARYA'DAN MUTLU AYRILDI
İstanbul -Ankara gibi metropollerin ortasında yeşil kalmış ve gölleri ,nehri ve deniziyle en yakın kaçış noktası olan Sakarya , değerlerini görücüye çıktı.
Sakarya'nın da doğal zenginliklerinin değerlendirilmesi amacıyla başlatılan "Marka Kent Sakarya Projesi" ,sn Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve milletvekilimiz Ayşenur İslam önderliğinde SATSO, il Kültür Müdürlüğü , Anadolu Ajansı ortak girişimleriyle, seyahat yazarlarına aktarıldı..
''Sakarya ; tarım, turizm, kültür bölgesi. Ayrıca İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerin gölgesinin düştüğü ve potansiyelinin değerlendirilmesi gereken bir kent. Çok farklı kültürlerin bir arada yaşadığı Sakarya'nın mutfak kültürü de tanıtılmaya değer.'' düşüncesiyle başlatılan hareket; ildeki tüm kurumlarca da desteklendi. Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in de destek verdiği çalışmalarda Sakarya Valiliği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Anadolu Ajansı ile ildeki kurumlar işbirliği yaptı.
22-23 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyonda tanınmış seyahat yazarları ilk gün kuzey parkurunda Sapanca'nın güzelliği ve lezzeti ile tanıştılar,milattan sonra 500'lü yıllarda yapılmasına rağmen devasa hacmiyle hala ayakta olan Jüstinyen Köprüsü 'nün hikayesini dinleyip Sapanca, Poyrazlar gibi gölleri tanıdılar. Sakarya Nehri üzerinde seyahat edip Türkiye'nin önemli longozu Acarlar'da nilüfer ve kuşları izlediler. Sakarya nehrinin denize kavuştuğu yerde gün batımını izleyerek yöresel lezzetleri tattılar . SPA keyfi yaşayıp İkinci gün ise Geyve Boğazı ve Alifuatpaşa'da tarih ile buluştular, yöresel oyunlarla ve müziği ile coştular, bağlarda hasata katıldılar, Taraklı'da ipek yolunun izlerini aradılar. Doğal nimetler, lezzetler, kaplıca suyu ve Karagöl yaylası göletinin güzelliklerine ve yoğurdun lezzetine hayran kaldılar. Vali Mustafa Büyük, Millet Vekili Ayşenur İslam, Millet Vekili Ayhan Sefer Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, , gezilen ilçelerin Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, İl Kültür Müdürü Hüseyin Yorulmaz, SAGÜSAD Başkanı Müjgan Zaman, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Temsilcisi Atakan Çelik de seyahat yazarlarını yalnız bırakmayarak bilgiler verdiler.
SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul Sakarya'nın turizm potansiyeli konusunda şunları söyledi ;
Sakarya İli, tarihsel niteliği, coğrafi konumu ve koşulları, sanayi, tarım ve hizmet sektörü alanlarındaki avantajları ve gelişmişliği ile Türkiye'nin önemli illerinden biridir. Adını Karadeniz'e akan bir nehirden almaktadır.. Bu bölge çok eski tarihlerden bu yana bir ticaret alanı olarak kullanılmaktadır. Tarihi MÖ 378' lere kadar uzanmaktadır.
Adapazarı son dönem bir Osmanlı Şehri gibidir. Tarihi İpek Yolu'na ve Osmanlı Bağdat Yol'una yakın, İstanbul ve Anadolu'nun kesişim noktasındadır. Coğrafi konumu itibariyle Türkiye'nin büyük metropollerinden olan İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara'ya yakınlığı, önemli bir lokasyonda bulunması, Sakarya'yı işletme girdilerinin temininde ekonomik ve rahat olanaklara sahip olmasını sağlamıştır.SATSO olarak turizm potansiyelimizi tanıtmak için yapılan çalışmalara destek oluyoruz. ayrıca Taraklı'da bir konağı aldık, müze olarak restore ediliyor '' dedi
Taraklı' da ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Düzce Valisi Adnan Yılmaz da geziye işlik etti. Yazarlar Sakarya'ya veda ederken çok etkilendiklerini ve İstanbul ve Ankara'ya bu kadar yakın bölgeyi turizm anlamında bilmediklerinden dolayı üzüldüklerini, lezzetleri ise mükemmel bulduklarını dile getirdiler.
Haber Tarihi : 25/9/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::