300 kişiye iş imkanı
Hendek 2. OSB'de temel atan Güney Koreli DONGHEE Şirketi'nin Genel Müdürü Sun Sub Kwag, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul' u ziyaret etti. 2013 yılı Ekim ayında üretime geçeceklerini belirten Kwag, 300 kişiyi istihdam edeceklerini söyledi.
Büyümek istiyoruz
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret eden Sun sub Kwag, Hyundai " İ 10" modeli için üretime başlayacaklarını, bir yıl sonrada "İ 20" modeli için çalışacaklarını belirterek; "Buraya Hyundai için gelsek de, diğer otomobil firmaları ile de görüşerek, onlarla da çalışma yollarını arayacağız. Örneğin Toyota olabilir. Bu konuda sizin desteğinizi bekliyoruz. Diğer otomobil firmaları ile de anlaşırsak, burada yatırımlarımıza devam etmek, burada büyümek istiyoruz" dedi.
Yabancı değiliz
İş dünyası olarak büyük bir aile olduklarını ve yatırım yapmakta Sakarya'yı tercih ettikleri için kendilerinin de bu ailenin bir ferdi olduklarını söyleyen SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, "Öncelikle ilimize hoş geldiniz. Bu uzun yola devam ederken burada iş ve çalışan açısından size her türlü yardımı yapmaya hazırız. Mutlaka bu yatırımı yaparken, bölgemizin özelliklerini araştırıp gelmişsinizdir. Ben yine de size kısa bir hatırlatma yapmak istiyorum. İlimizde otomotivde sadece Toyota görünse de birçok otomotiv üretimi yapan fabrikaya yakın bir bölgeyiz. Karasu Limanımız ile dünyaya açılan bir kapımızda olacak. Yeni bir traktör fabrikası geliyor. Başak Traktör Fabrikamız var. Yine Söğütlü İlçemize bir ticari araç fabrikamız geliyor. Önümüzdeki ay üretime başlayacak. Otokar, Tank Palet fabrikalarımız var. Bölgemizin otomotiv konusunda 100 yıllık bir öyküsü var. Otomotiv ve yan sanayine yabancı değiliz" dedi.
Toyota işçiliğimize referans
Toyota'nın birçok ülkede üretim yaptığının altını çizen Kösemusul; "Toyota'nın '0' hata ile üretim yaptığı tek yer Toyota Türkiye'nin üretim merkezi olan Sakarya. Buda bizim işçiliğimize referansımızdır. Yatırım esnasında, eleman alımında üzerimize düşen görevi seve seve yaparız. Bunun yanında malzeme alımında yerli firmaları tercih etmenizi isteriz" şeklinde konuştu.
Çalıştaya davet
SATSO olarak tüm otomotiv sektörünü bir araya getirdiği çalıştayın tamamlandığını da kaydeden Kösemusul, "Önümüzdeki ay içinde çalıştay rapor lansman programı hazırlığı içindeyiz. Bu programda sizi de aramızda görmek isteriz. Bu programa TOBB Başkanımız başta olmak üzere, bu sektörün patronları katılacak. Sizin içinde çok faydalı olacağı kanısındayım. İş dünyası ile burada tanışma fırsatı bulabilirsiniz" dedi.
Bağlantı içindeyiz
Sakarya içindeki firmalarla bağlantı içinde olduklarını söyleyen DONGHEE Genel Müdürü Kwag, Sakarya'da çok sıcak karşılandıklarını belirterek; "Burası bizim ülkemizden farksız. Hiç yabancılık çekmedik. Türkçeyi öğrendiğimde çok daha rahat edeceğim. Yapacağımız üretim için malzeme ihtiyacımızı Sakaryalı firmalarla gidermeyi bizde istiyoruz. Bunun için firmalarla bağlantı içindeyiz" dedi.
Burası eviniz
Kwag, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul'a yakın ilgisinden dolayı teşekkür etti. Başkan Kösemusul da ziyaretin kendisini mutlu ettiğini belirterek; "Burası sizin eviniz. Her türlü sıkıntınızda yanınızdayız" dedi.
Haber Tarihi : 10/10/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::