Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) Haftası kapsamında Dr.Nuri Bayar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan SATSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Günay Güneş ve KOSGEB Sakarya Bölge Müdürü İsmet Yılmaz, geleceğin iş dünyasında rol alacak çocukları girişimcilik konusunda bilgilendirdiler.
Var olanla yetinmeyin
Girişimciliğin; var olanla yetinmeyip, yeniliklerin peşinde koşmak olarak değerlendiren SATSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu'da, özellikle kadınların iş dünyasına daha fazla girmeleri gerektiğinin altını çizdi. Hacıeyüpoğlu; "Kadın girişimcilerimizin sayısını arttırmalıyız. Erkek girişimcilerimizin yarısı kadar kadın girişimcilerimiz olsa, başarımız çok çok katlanacaktır. Hayatta maddi değerler kadar, manevi değerlerde önemli. O nedenle halatınızda insan biriktirin. Bunu girişimcilik sayesinde edindiğiniz sosyalleşme ile elde edebilirsiniz" şeklinde konuştu.
Temel girişimcilik
Kadın girişimciler kurulu olarak verdikleri hizmetlere de dikkat çeken İffet Hacıeyüpoğlu, "Örneğin bankalarla görüşüp, kadın girişimcilerimize kredi sağlıyoruz. Artık üniversitelerimizde girişimcilik üzerine dersler veriliyor. Bugün üniversitelerden mezun olan çocuklarımız nasıl iyi bir iş bulurum diye değil, nasıl iyi bir iş kurarım diye düşünüyor. Bunun temelinde girişimcilik var" dedi.
Merakınızı dizginlemeyin
Dr. Nuri Bayar İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) hakkında bilgi veren KOSGEB Sakarya Bölge Müdürü İsmet Yılmaz, "Meraklarımızı dizginlemeyelim. Hayallerimizi bu yaşlarda geliştirmeliyiz. Hayallerimiz başkalarına ne kadar saçma, gülünç gelse de ondan vazgeçmeyelim. Hayallerimizin peşinde, onları gerçekleştirmek için çalışıp, mücadele verelim. Kendimize öz güvenimiz olmalı" dedi.
Hayal edemeyen başaramaz
Çocuk yaşta kurduğu hayallerle geliştirdiği yetenekleri sayesinde bugün dev şirketlerin başında olan kişilerden örnekler veren Yılmaz, "Bundan 50-60 yıl önce Amerika'da yaşayan biriyle birebir, görüntülü internet üzerinden veya cep telefonu ile görüşeceğini hayal eder miydiniz? O zaman söyleseniz size deli derlerdi. Bugün bu yapılıyor. Bırakın size deli desinler. Bu tür icatlar genelde deli denilen kişilerden çıkıyor" şeklinde konuştu.
Hedefiniz olsun
Anlattığı hikayeler ve verdiği örneklerle öğrencileri hem bilgilendiren, hem eğlendiren SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Günay Güneş ise, "Ben ne olmak istiyorumu bugünden belirleyip, önünüze hedef koymalısınız. Kiminiz doktor olup hayat kurtaracaksınız, kiminiz iş dünyasına atılıp, işveren olarak insanlara ekmek vereceksiniz. Bugün olmak istediğiniz meslekte, yarın belki olamazsınız. Ama bir hedefiniz olmasa da asla başarılı olamazsınız" dedi.
Takım olmayı öğrenin
Ekip çalışmasının önemine de değinen Güneş, "Ekip çalışmasını bu yaşta öğrenmeniz, gelecekte sizi çok başarılı kılacaktır. Günümüz iş dünyasında başarı tek başına mümkün değil. O nedenle bu yaşlarda gurup oyunları ile ekip çalışmanızı geliştirin. Takım olmayı öğrenin. Gelecekte önünüze gelen fırsatları iyi değerlendirin. Daha iyisi gelir mi diye beklerken, gelen fırsatıda kaçırmayın" dedi.
Haber Tarihi : 18/10/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::