KOBİ(Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler) Haftası dolayısı ile Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik girişimcilik konulu seminer verildi. Seminere konuşmacı olarak Bortek Mühendisliğin sahibi SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu da katıldı.
Projelerinizle gelin
Seminerde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) hakkında bilgi veren KOSGEB Sakarya Bölge Müdürü İsmet Yılmaz, geleceğin girişimcileri olacak öğrencilerin hayallerini dizginlememelerini ve hayallerini gerçekleştirmek için çalışmalarını istedi. KOSGEB'e nasıl başvurulacağı ve nasıl kredi desteği alınacağı konularında öğrencileri bilgilendiren Yılmaz, "Hayallerinizden korkmayın. Düşünün, geliştirin, yeni fikirler üretin ve ürettiğiniz projelerle bize gelin. Biz her türlü sizin yanınızda oluruz" dedi.
Hedefiniz olsun
Seminere konuşmacı olarak katılan FGİ Endüstriyel ve Garaj Kapı Merkezi sahibi SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Günay Güneş ise, "Ben ne olmak istiyorum. bugünden belirleyip, önünüze hedef koymalısınız. Bir hedefiniz yoksa asla başarılı olamazsınız" dedi.
Marka olmak önemli
CanCan Makine'nin sahibi SATSO Çevre Komisyonu Üyesi Tunç Özüuğurlu'da, girişimcilik ruhunun bugün birçok markanın arkasında olan babasından geldiğini belirterek, "Sahibi olduğumuz CanCan markası babam ile can arkadaşının koyduğu bir isim. İki canın bir araya gelmesi ile bu marka doğdu" dedi. Bugün bu marka üzerinden birçok kalem mal ürettiklerini söyleyen Özüuğurlu, çalışma hayatından kesitler anlatırken, marka olmanın önemine değindi.
Hayata sıfırdan başladım
SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ise sahibi olduğu Bortek Mühendislik adına katıldığı seminerde, girişimcilik nedir? Nasıl girişimci olunur? Niçin girişken olmalıyız ve biz neden buradayız konularına açıklık getirdi.
Birlikteliğin başarıdaki öneminin en güzel örneğinin CanCan makinanın doğuş hikayesinin gösterdiğinin altını çizen Borazancıoğlu, "Önemli olan girişimcilik ruhu. Bende hayata sıfırdan başlayanlardanım. Bu şehirde doğdum ve büyüdüm. Denizi ilk defa İstanbul Teknik Üniversitesi'ni kazanıp, İstanbul'a gittiğimde gördüm. Bu etkinliğin amacı ülkemizdeki girişimcilik sayısını arttırmak" dedi.
Girişimciliğin fırsatları iş fikrine dönüştürdüğünü söyleyen Borazancıoğlu; "Girişimci, kaynakları bir araya getirir, risk üstlenir, sürekli yeniye doğru değişme çabasını sürdürür. Girişimci başarılı olmak ister, azimli ve mücadeleci olur. Girişimci, planlı çalışma ve araştırma yeteneğine sahip olmalıdır" şeklinde konuştu.
Haber Tarihi : 19/10/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::