Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 28. Meslek Komitesi (Temizlik-Güvenlik-Müşavirlik ve Danışmanlık), Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ziyaret ederek, sorunlarını dile getirdiler.
BİLGİ ALIŞVERİŞİ
28. Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Balta, Başkan Yardımcısı İsmail Başavcı, komite üyeleri; Özden Doyuran, Emrullah Terzioğlu, Ekrem Seçgin ve Hakan Yıldız ile birlikte ziyaret ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na, imarda yaşanan sorunları iletirlerken, Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi alışverişinde bulundular.
ADRES BÜYÜKŞEHİR
Son birkaç aydır belediye başkanları ile bir araya gelerek ilde yaşanan başta imar sorunu olmak üzere, komitelerine bağlı meslek gruplarında yaşanan sıkıntıları belediye başkanlarına aktardıklarını söyleyen Komite Başkanı Balta, "İlçe belediye başkanlarımız sorunların çözüm adresini Büyükşehir Belediyesi olarak gösterdiler. Biz de size geldik" dedi. Başkan Balta ayrıca, BELPAŞ Hizmet alımlarında oda üyelerine de bilgi verilmesini istedi.
ALTIN FIRSAT
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kentsel dönüşüm projesinin Sakarya için altın bir fırsat olacağını belirterek, "Seçimlerin ardından bu proje üzerinde çalışmaya ağırlık vereceğiz. 18 uygulaması öyle kolay bir iş değil. Erenler'de yapılan bir 18 uygulaması 16 yıl sonra mahkeme tarafından iptal edildi. Halbuki dünyanın her yerinde kamulaştırma var. Ancak bizim ülkemiz kadar zor kamulaştırma yapılan bir başka ülke yok. 25 binlik imar planları yılbaşına kadar tamamlanacak. Birkaç ay sonrada 5000 ve 1000 lik imar planları bitecek. Yani imar planlar 2013'te bitmiş olacak. O zaman önümüzü daha rahat göreceğiz" dedi.
SATSO'YA TAKDİR
Başkan Toçoğlu, SATSO'nun son günlerde yapmış olduğu faaliyet ve çalışmaların da yakından takip ettiğini ve taktir ettiğini de belirterek, "SATSO, üniversitemiz, valiliğimiz ve belediyelerimiz ile uyum içerisinde, bu şehrin gelişimine büyük katkı sağlamaktadır" dedi.
MARKA
Ziyarette Marka Şehir Projesi'ne de değinilirken, Marka Patent Vekili Hakan Yıldız, Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yapacağı projeleri halka açmadan önce tescilletmesini istedi. Yıldız, Büyükşehir Belediyesi'nin patent almış 8 projesi olduğunun da altını çizerek, "Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu SAMEK Kursları da markalaştı. SAMEK de patent alarak, Büyükşehir Belediyesi'nin markalaşmış projeleri arasına girdi. Bugün SAMEK'in isim marka belgesini size sunmak istiyoruz" dedi.
Ziyaret sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na SAMEK'in isim marka belgesi takdim edildi.
Haber Tarihi : 23/10/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::