Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde hizmet veren Ticaret Sicil Müdürlüğü, Merkezi Kayıt Sistemi (MERSİS) projesi kapsamında, 238 Ticaret Sicil Müdürlüğü arasında 5. sırada yer aldı.
2012 yılı başından itibaren yapılan çalışmalar neticesinde, kuruluşundan itibaren gerçekleşen tüm sicil işlemleri elektronik ortama aktaran SATSO, Ticaret Sicil Müdürlükleri arasında 5. sırada yer alması ile hizmet kalitesini bir kez daha tescillemiş oldu. 5 Kasım Pazartesi gününden itibaren SATSO bünyesinde yer alan Sakarya Ticaret Müdürlüğü'nce yapılacak tüm tesciller, MERSİS üzerinden gerçekleştirilecektir.
MERSİS ile şirket/firma kuruluş işlemleri, değişiklik ve kapanış işlemleri http://mersis.gumrukticaret.gov.tr üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. MERSİS üzerinden özellikle değişiklik tescili işlemlerinin yapılabilmesi için işlem yapacakların (gerçek kişi ise kendisinin, şirket ise temsil yetkisine haizlerin) E-imzaya sahip olmaları gerekiyor.
Detaylı bilgiler için; http://mersis.gumrukticaret.gov.tr, Türkiye'de elektronik imza (E-imza) konusunda hizmet veren kuruluşların listesi için http://www.tk.gov.tr/bilgi teknolojileri/elektronuk imza/eshs.php MERSİS hakkında her türlü bilgi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çağrı Merkezi (444 84 82) arayabilirsiniz.
Haber Tarihi : 2/11/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::