Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, kendi işini kurmak isteyen bir gurup kadın ile birlikte Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu'nu makamında ziyaret ederek, destek istedi.
ÜRETMEK İSTİYORUZ
SATSO Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tevhide Yağan, SATSO'nun kadına yönelik çalışmalarının çok güzel olduğunun altını çizerek, "Bizler, kadınlarımızla birlikte KOSGEB kredileri ve kadın girişimcilik kursları hakkında bilgilenmek için sizi ziyaret etmek istedik. Biz girişimci olmak, üretmek istiyoruz. Oda çatısı altında açmış olduğunuz girişimcilik kurslarını, Halk Eğitim Merkezleri'ne de yaymanızı ve daha çok girişimciye destek olmanız, biz kadınların önünü açacaktır" dedi.
GENÇ İNSAN GÜCÜ
Türk Kadınlar Birliği'nin yerinin sahsı ve temsil ettiği SATSO olarak çok önemli olduğunu söyleyen Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, "Amaç, tabana yayılmış ve yukarıya doğru çıkan bir sistem. Onurlu bir yaşamın temeli ekonomiye dayanıyor. Artık tek başına olmak, toplumda yetmiyor. Türkiye'de genç insan gücü oldukça yüksek. Bunun büyük bölümünü de kadınlarımız oluşturuyor. Bizim istediğimiz istihdam sayısını arttırmak. Özellikle kadınlarımıza yönelik istihdamı arttırmak. Bu konuda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimcilerimizin yaptığı çalışmaları taktir ediyorum. Girişimcilik ve KOSGEB kredileri konusunda odamızda hizmet veren ilgili birimlerle irtibata geçerek, her türlü bilgiyi alabilirsiniz" dedi.
GİRİŞİMCİLİK RUHDA OLMALI
Bu yüzyılın gerçeğinin tam bağımsızlık olduğunun da altını çizen Boranazcıoğlu, "Buda üretmek, kendi ayakları üzerinde durabilmektir. Girişimcilik insanın ruhunda olmalıdır. Eğitimlede bunu geliştirirsiniz. Biliyorumun karanlığında durmayacağız, öğrenmek istiyorumun aydınlığına geçeceğiz" şeklinde konuştu.
KADINLARA % 50 İNDİRİM
SATSO Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, Türkiye'de ilk ve tek olarak kadın üyelere % 50 indirim getiren meclisin SATSO olduğunu belirterek, "Hem meclisimiz, hem Yönetim Kurulumuz, kadınlarımızın iş hayatına atılması, üretmesi ve kazanması için kadınlarımıza büyük destek vermektedir. Bu doğrultuda geçtiğimiz yıl ilk kez sadece kadınlarımıza yönelik bir Girişimcilik Kursu açtık. Bu kursu bu yılda inşallah KOSGEB işbirliği ile yeniden açacağız. Üreten kadın mutlu kadındır. Mutlu kadın, mutlu aileyi getirir. Üretmek, kadının ruhunda vardır" dedi.
Haber Tarihi : 8/11/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::