Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin büyükelçilerinin katıldıkları her yönüyle Sakarya'nın tanıtımı gezi programının ikinci gününde, ev sahipliği yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), büyükelçileri aileleriyle Natürköy'de verdiği kahvaltı ile ağırladı. Burada bir konuşma yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, büyükelçiler aracılığı ile işadamlarını Sakarya'ya yatırım yapmaya davet etti.
İŞ ADAMLARINIZA ANLATIN
Türkiye'nin Avrupa va Ortadoğu ülkeleri arasında önemli bir bölge olduğunun altını çizen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "Sakarya, yatırım yapmak için Türkiye'nin en önemli bölgelerinden biri. Sakarya iş dünyası olarak, bölgemizdeki işletmeleri daha da geliştirmek adına ortak çalışmalar yapabiliriz. İki günlük Sakarya gezimiz çerçevesinde gezdiğimiz yerleri işadamlarınıza anlatın. Tarımdan, sanayiye her alanda yatırıma açık olan Sakaryamız'a işadamlarınızı bekliyoruz" dedi.
HAYRAN KALDILAR
Cumartesi günü Akyazı, Kuzuluk ve Karasu ilçelerini gezerek, doğal güzelliklerin yanında turizm bölgelerinde incelemelerde bulunan büyükelçiler, Pazar günüde Sapanca, Geyve ve Taraklı ilçelerini gezdiler. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Cumhurbaşkanlığı Ortadoğu Başdanışmanı Ersan Gürbüz, Vali Mustafa Büyük, Ak Parti Milletvekili Ayşenur İslam, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldız Bezek, SATSO yönetim kurulu üyeleri; Vahap Gün, Turgay Çelik, Özden Doyuran, Mücahit Aslan, M.Önol Taşöz, SATSO Turizm Kültür Komisyonu, Yurtdışı İş Geliştirme Komitesi ile Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu yöneticilerinin de katıldığı Natürköy'de verilen kahvaltı sonrasında heyet, SASA Harmanlık Tesisleri'nde Sapanca Gölü'nün muhteşem güzelliğine karşı çay-kahve keyfi yaptılar.
AYVA TOPLADILAR
Geziye katılan Kuveyt, Katar, Ürdün, Tunus, Sudan, Libya, Arap Devletleri, Oman, Somali, Mısır, Filistin, Bahreyn, Suudi Arabistan, Fas büyükelçileri ve Maslahatgüzarı eşleriyle birlikte katıldıkları gezinin Geyve İlçesi bölümünde, ayva hasadı yapıldı. Heyet ellerinde sepetlerle ayva toplamanın büyük keyfini yaşadı. Heyeti burada Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık ile Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya karşıladı.
TARAKLI BÜYÜLEDİ
Körfez ve Ortadoğu ülkelerinin büyükelçilerinden oluşan heyet, Geyve'den sonra tarihi dokusu bozulmamış Taraklı İlçesi'ni gezdi. Tarihi Taraklı evlerine hayran kalan heyeti Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ile Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz ağırladı.
NEZİH YEMEK
Yoğun ve yorucu bir gezinin ardından heyet Tunatan Tesisleri'nde SATSO tarafından verilen nezih bir akşam yemeği ile dinlendi. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Ortadoğu ve Körfez ülkeleri büyükelçilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Haber Tarihi : 12/11/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::