Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 21. Meslek Komitesi (Motorlu Taşıtlar ve Yedek Parça Toptan ve Perakende Ticareti Meslek Grubu) lastik satıcılarını doğru araca doğru lastik vermeleri konusunda, araç sahiplerini ise bilgi sahibi olmadan lastik almamaları konusunda uyardı.
21. Meslek Komitesi üyeleri Mahmut Kösemusul, Talip Kuriş, Melih Kaykayoğlu, Kazım Yılmaz, Levent Bayraktar ve Başkan Yardımcısı İbrahim Adak, Komite Başkanı Hamit Bayraktar başkanlığında bir araya gelerek, temsil ettikleri komitenin sorunlarını görüştüler. Komite Başkanı Hamit Bayraktar, kışa girerken en büyük sorunun araçlarda kullanılacak lastik olduğuna dikkat çekerek; "Bu konuda temsil ettiğimiz lastik satıcılarının araca uygun lastik satmaları konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Özellikle önümüz kış, vatandaşlarımızın da lastik alırken mutlak bilgi sahibi olarak araçlarına en uygun lastiği istemelerini önemle rica ediyoruz. Araç sahipleri kışa girdiğimiz şu aylarda mutlaka kış lastiği kullanmalıdır. Hem kendi, hem başkalarının can güvenliği için aracınıza en uygun kış lastiğini taktırın" dedi.
Komite Başkanı Bayraktar, kış lastiğinin yolcu ve yük taşımacılığında zorunlu hale getirildiğinin de altını çizerek, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 1 Aralık- 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlara kış lastiği zorunluluğu getirildi. Kış lastiği kullanmayan araçlara ceza yağacak. Bu uygulamaya en kısa zamanda tüm araçlarında dahil edilmesi bekleniyor. Bu konuda vatandaşlarımızda, lastik satıcılarımızda üzerlerine düşeni yapmalı ve araçlarda can güvenliğini sağlamalı" şeklinde konuştu.
Haber Tarihi : 13/11/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::