Metal, makine, kereste ve inşaat sektörünün faaliyet gösterdiği Ferizli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer kalmadı. 59 parselin 52 si satılırken, 6 parselin satışı içinde onay çıktı. Son 1 parsel içinde talep var.
ONAY VERİLDİ
Ferizli OSB Yönetim Kurulu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (SATSO) toplandı. Ferizli Kaymakamı Orhan Çiftçi'nin başkanlığında yapılan toplantıda yönetim, talepte bulunulan 6 parselin satışı için onay verdi. Toplantıya; Ferizli OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Ferizli OSB Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Yılmaz, Av.Neriman Sağlam, Ferizli OSB Müdürü Emre Gündoğdu ile OSB Avukatı Ayşegül Şahin katıldı.
BÜYÜK İHTİYAÇ
2010 yılında faaliyete geçen Ferizli OSB'de parsel satışlarının kısa bir zaman içerisinde tamamlandığını söyleyen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; "Satışların bu kadar kıza bir zaman zarfı içerisinde tamamlanması, OSB'lere yönelik ihtiyacın büyüklüğünü ortaya koyuyor. Hanlıköy'de faaliyet gösteren 1. OSB, Hendek İlçemiz'de faaliyet gösteren 2. OSB, Söğütlü İlçemiz'de faaliyet gösterin 3. OSB ve son olarak Ferizli OSB'de neredeyse % 100 dolmuş durumda. Bu bizi fazlasıyla memnun etmekte" dedi.
ÇARPIK SANAYİLEŞME
Kaynarca'da faaliyete geçen Mobilya İhtisas OSB sinin de çok kısa bir zaman içerisinde dolmasını beklediklerini de kaydeden Başkan Kösemusul; "Çarpık sanayileşmenin önüne geçmenin en güzel yolu Organize Sanayi Bölgeleri. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek. Yeni OSB'lerin kurulması için altyapı çalışmaları yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Haber Tarihi : 16/11/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::