Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret ederek, ortak projeler yürütmek istediklerini söylediler.
Ortak proje
Kulüp olarak amaçlarının bilgi çağının en etkin öğrenci organizasyonu olmak, bulunduğu çevrenin ve ülkesinin ilerlemesine katkıda bulunmak ve nihayetinde insanların hayatına ve dünyayı değiştirecek eylemler doğurmak olduğunu söyleyen Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Yılmaz; "Kulüp olarak seminerler, sempozyumlar gibi salon organizasyonlarının yanında; teknik, sosyal ve kültürel geziler, eğitimler, sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyoruz. SATSO ile de ortak projeler yapmak isteriz" dedi.
Sanayinin kapılarını açtık
SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde 3+1 Eğitim Sistemi projesini hayata geçirdiklerinin altını çizerek; "Biz SATSO olarak üniversitemiz ile birçok ortak proje yürütüyoruz. Üniversite öğrencilerimize sanayinin kapılarını açtık. Her zaman üniversitemiz ve öğrencilerimizin yanındayız" dedi.
Almanya'ya gidecekler
600 üyesi bulunan bir kulüp olduklarını da söyleyen Kulüp Başkanı Yılmaz, otomotiv üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Almanya'ya bir teknik gezi yapmak istiyoruz. Amacımız otomobil sektörünün dünya devlerinin üretim sahalarını yerinde görmek ve başarıyı nasıl sağladıkları hakkında bilgi sahibi olmak. Bu konuda sizden destek bekliyoruz" dedi.
Çiçek açmasını bekliyoruz
SATSO Başkanı Kösemusul, otomotiv sektörünün önemine vurgu yaparak, "İsabetli bir teknik gezi. Bizde üzerimize düşeni yaparız. SATSO olarak otomotive büyük önem veriyoruz. Otomotiv şehrimizde büyüyor. Biz bu sektöre ev sahipliği yapmak istiyoruz. Yerli otomobil gündemde. Biz yerli otomobil burada olsun istiyoruz. Bu bölgenin altyapısıyla bu sektöre hazır. 2 yıldır bununla ilgili lobi faaliyetlerimiz var. Bu çalışmalarımız, bu sektöre yönelik yatırımları hızlandırdı. SANKO geldi, Gazelle geldi, Toyota üretimini arttırdı. Otomobil Test Merkezi'ni de Sakarya'ya kazandırmak istiyoruz. Bu merkez en az 500 kişi istihdam edecek. Otomotiv bizim göz bebeğimiz. Açmasını beklediğimiz bir çiçek gibi, saksısını değiştirdik bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Haber Tarihi : 12/12/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::