Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 6. Meslek Komitesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki yıl uygulamaya koyacağı okullarda serbest kıyafet yönetmeliğinin esnetilmesini istedi. Komite üyeleri, bu uygulamanın resmi ve özel okul kıyafet üretimi ve ticaretini yapan firma ve esnafı ciddi anlamda mağdur edeceğini belirterek, "yönetmelik yeniden gözden geçirilsin" dediler.
Zarar görür
6. Meslek Komitesi Başkanı Sedat Özdrama, Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından kamuoyunda tartışma konusu haline geldiğini ve farklı yorumlar yapılmasına neden olduğunu belirterek, " Bu konu olumlu ve olumsuz yönleriyle Odamızın Tekstil ve Deri Ürünleri İmalatı ve Ticareti Meslek Komitemiz ve özel-resmi okul kıyafet imal ve ticareti ile iştigal eden sektör temsilcileriyle değerlendirilmiştir. Sektörde çalışan binlerce insan, üretici ve konfeksiyoncular tarafından üretilmiş milyar lira ile ifade edilecek stoklar bulunmaktadır. Kumaş, okul kıyafeti üreticileri ve konfeksiyoncular ile satıcıların bu uygulamadan büyük zarar göreceği ve önümüzdeki dönemde iflasların başlayacağı dile getirilmektedir" dedi.
Mağdur edilmemeli
Bu sektörde faaliyet gösteren işletmeler, bir sonraki yılın hazırlıklarını birkaç yıl önceden yapmakta olduklarının da altını çizen Başkan Özdrama; "Ülke genelinde esnaf grubu ile Sakarya'da faaliyet gösteren konfeksiyon, hazır giyim ve triko sektörünün bu uygulamadan büyük zarar göreceği aşikardır. Serbest kıyafet uygulamasında sektörlerin, üreticilerin ve satıcıların mağdur edilmemesi için uygulama süresinin uzatılması, ve yeni düzenleme yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Eşitlik sağlanmalı
Komite Başkanı Özdrama sözlerine şöyle devam etti; "Uygulamada eşitliğin sağlanması için yönetmeliğin 3. Maddesinin 2. Fıkrasında yer alan "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel kurumlara ait okul öncesi, ilköğretim ve liselerde 4. Maddede yer alan sınırlamalara uyulmak kaydıyla okul yönetimlerince belirlenir" ibaresinde "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel kurumlar" ibaresi yerine, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Devlet-Özel kurumlara ait" şeklinde bir düzenleme yapılması sektörde biraz olsun rahatlama ve katkı sağlayacaktır."
Haber Tarihi : 13/12/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::