Ak Parti Sakarya Milletvekili aynı zamanda TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Hasan Ali Çelik  ve beraberindeki Ak Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz ile birlikte SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ'u makamında ziyaret ederek ülke ve ilimiz gündeminde bulunan konular hakkında görüş alışverişinde bulundular.

 

Söz konusu ziyarette başkanlığını yaptığı komisyonun çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren  milletvekili Çelik, kısa zaman içerisinde Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeye açacakları yasalar hakkında da açıklamlarda bulundu. Hallerdeki işletmelerinin düzenli bir şekilde işleyebilmesi ve sistemli çalışmaları  için  yeni bir hal yasası hazırladıklarını belirtti. Bu yasayı hazırlarken hal esnafı ile görüştüklerini ve bu düzensizlikten esnaflarında rahatsız olduğunu ifade eden Çelik, bu yasanın ciddi bir denetim getirdiğini ifade etti. Bu yasa ile hallerde alınan komisyonun % 6'ya düşürüleceğini belirten Çelik, yine hallerdeki mevcut işletmelerin haklarının 10 yıl süreyle korunacağını bu sürenin dolmasıyla birlikte hallerin yeni kiracılarının ihale usulü ile belirleneceğini belirtti. Yine aynı yasayla semt pazarlarına da düzenlemeler getireceklerinin bilgisini veren Çelik, semt pazarlarının %10'luk kısmının yerel üreticilere tahsis edileceğini ve böylece yerel üreticilerin destekleneceğini belirtti.    

Dünyada enerji yatırımlarına büyük bir rağbet olduğunu belirten Çelik, özellikle yenilenebilir enerji yatırımlarında büyük artışlar görüldüğünü dile getirdi. Sakarya'da yapılacak yatırımların enerjiye yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, özellikle rüzgardan elde edilen enerji için uygun yatırım alanları olduğunu ve bu yatırımlara çeşitli  teşvikler verildiğini belirtti. Lisansa bile gerek kalmadan sadece yönetmelik hükümlerine uyarak işletmelerin kendi ihtiyaçları olan enerjiyi üretebileceğinin bilgisini veren Çelik, 2020 yılında ülkemizin enerji ihtiyacının %20'sini yenilebilir enerjiden karşılamayı hedeflediğini belirtti.   
 
   

 

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, yeni hal yasasının üreticilerin aracı kullanmadan mahsullerini pazarlama imkanına kavuşmaları açısından çok yerinde bir çalışma olduğunu, özellikle Geyve, Pamukova ilçelerimiz başta olmak üzere ilimizde sebze üretimi yapan üreticilerin bu sayede mağduriyetlerinin bir nebzede olsa giderileceğini belirtti.

 

Yenilenebilir enerji yatırımları alanında ilimizde hangi yatırımın hangi bölgelerde yapılabileceğinin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Altuğ, bölgemizin alt yapısı ve gelişmiş sanayisi dikkate alındığında bu yatırımlarda kullanılan makine ve aksamlarının ilimizde üretilmesi için girişimcilerin yönlendirilmesinin de ilimize olumlu katkılar yapacağını belirtti.

 

Altuğ açıklamalarında, Karasu ilçemize bağlı Darıçayırı'nda yaklaşık 1.300 dönümlük bir alanda özel bir firma tarafından OSB kurulmak istendiğini belirtti. İlimizin kalkınması, yeni istihdam sahalarının açılması ve ilimize yapılması düşünülen yatırımların doğru alanlara yönlendirilmesi açısından yeni OSB'ler kurmanın gerekli olduğunu dile getiren Altuğ, bu konuda tüm kesimlerden ve  ilimiz milletvekillerinden destek beklediklerini ifade etti.

 

İlimizde faaliyet gösteren ancak vergilerini başka illere ödeyen firmaların vergilerini ilimize yatırmalarını sağlamak amacıyla bir çalışma başlattıklarının bilgisini veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, vergilerini il dışına yatıran firmaların tespit edildiğini, bu firmaların vergilerini ilimize yatırmaları halinde iller bankasından ilimizin aldığı payda %20'lik bir artış olacağını ifade ederek, çalışmadan olumlu netice alabilmek için tüm milletvekillerinden destek beklediklerini belirtti.

 

İlimiz gündemini meşgul eden Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Odamızın görüşlerinin çok net olduğunu dile getiren Altuğ, SATSO üyelerinin istemediği hiçbir proje onay vermelerinin söz konusu olmayacağını ifade etti.

 

Altuğ ayrıca, ilimizin kalkınması ve yaşanabilir gelişmiş illerden biri olması için SATSO'nun çalışmalar yaptığını, Odamız tarafından kentin gelişimine yönelik yapılan çalışmalara tüm kesimlerden destek beklediklerini belirtti.

Haber Tarihi : 29/12/2009
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::