Okullarda serbest kıyafet uygulaması için zaman isteyen esnaf, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'dan destek istedi.
Ertelenmesi gerek
Uzunçarşı'da okul kıyafetleri satışı yapan Dursun İnan, Fatih Mercan, Yekta Tepe ve Erzant İnce isimli esnaflar SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret ederek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulacak olan serbest kıyafet yönetmeliğinin birkaç yıl ertelenmesi için bakanlık nezdinle çalışma yapılmasını istediler.
Stokları eritmeliyiz
Bu yönetmeliğin önümüzdeki yıl uygulanması halinde okul kıyafeti üretimi yapan esnaftan, satan esnafa kadar büyük mağduriyet yaşanacağının altını çizen Dursun İnan; "Bu uygulama ile bize tabelanı indir, kepenkleri kapa, iflasını ver deniyor. Stoklardaki malları pazara götürüp satamazsınız. Hepsinin üzerlerinde okulların armaları var. Mallarımızı meydana koyup yakalım mı? Bu uygulama üreticiyi de, satıcıyı da milyarlarca zarara uğratacak. Bizlere en azından birkaç yıl, elimizdeki stoklar eriyene kadar zaman verilmeli" dedi.
TOBB'la hareket edeceğiz
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, bu mağduriyetin sadece Sakarya'da değil, ülkenin her yerinde yaşandığını belirterek, "Bu konuda geçtiğimiz hafta çevre iller Ticaret ve Sanayi Odalarıyla da görüştük. Ortak hareket etme çağrısında bulunduk. 6. Meslek Komitemiz' in yaptığı çalışma ile hazırlanan bir dilekçeyi üst kuruluşumuz olan TOBB'a gönderdik. 8-10 il Ticaret ve Sanayi Odası da bizimle birlikte hareket ederek, TOBB'a faks gönderilerek mağduriyetin giderilmesine yönelik çalışma yapılması için başvuruda bulundu. Bu hafta içerisinde ben bizzat bu konuda bir dosya hazırlayıp TOBB Başkanımız' ı ziyaret edeceğim. TOBB Başkanımız' ın bu konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'na taşımasını sağlayacağız. İnşallah esnafımızın mağduriyetinin önüne geçeceğiz" şeklinde konuştu.
Ziyarette SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldıray Çakar ile yönetim kurulu üyesi Ahmet Cevherli' de hazır bulundu.
Haber Tarihi : 17/12/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::