Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Prof.Dr. Münir Kutluata, MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan ve beraberindeki heyet Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ'u makamında ziyaret etti.  

 

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ilimizde yaşanan sıkıntılar ve çözüm bekleyen sorunlar hakkında MHP heyetine bilgiler verdi.

 

İlimiz gündemindeki Kentsel Dönüşüm projesinin önemli bir sıkıntı haline geldiğini dile getiren Altuğ, üyelerinin karşı olduğu bir projeye destek vermeyeceklerini yineleyerek bu projeye alternatif bir çalışma yapılması gerektiğinin de özellikle altını çizdi. Ayrıca Gar meydanı sorununun da hak sahiplerinin mağdur edilmeden çözülmesini beklediklerini, hem SATSO'nun hem de diğer hak sahiplerinin haklarının korunması yönünde makul bir çalışma yapılması gerektiğini ifade eden SATSO Yönetim Kurulu Başkanı, ayrıca, ilimizden geçmesi planlanan Kuzey Marmara Otoyolu projesinin de planda öngörüldüğü şekilde değil de şehrin menfaatleri doğrultusunda daha kuzey bölgeden geçmesi gerektiğini nedenleri ile birlikte açıkladı.

 

Altuğ ilimiz sorunları ile ilgili açıklamalarında hızlı trenin ilimizden geçmesi konusunun da orta ve uzun vadede çok ciddi kazanımları olacağını belirterek zamandan tasarruf ve ulaşımın kolaylığı açısından hızlı trenin ilimizde bir istastonda durmasının çok önemli olduğunu ve hızlı trenin ilimizden geçmememsinin büyük bir eksiklik olacağını bunun için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini dile getirdi.

 

“Deprem her zaman bu kentin gündeminde olmalıdır. Depremi ve sonuçlarını unutmamalıyız” diye konuşan Altuğ, 10 yılı aşkın bir süredir hasarlı binalar sorununun çözülemediğini ve önemli bir sıkıntı olarak devam ettiğini ifade etti.

 

Ortak akıl ve kurumlar arası eşgüdümün gerektiği kadar uygulanmadığını, şehri ilgilendiren konularda önce karar alınıp daha sonra kamuoyunun görüşlerinin alındığını belirten Altuğ, ortak aklın ve kurumlar arası eşgüdümün çok önemli olduğunu ve uygulanması gerektiğini dile getirdi.

 

Altuğ son olarak, ilimizde üretim yapan ancak vergilerini ilimiz dışında ödeyen firmalar konusuna da değinerek bu firmalar vergilerini ilimiz vergi daireleri aracılığı ile öderlerse iller bankasından ilimize aktarılan payın %20 oranında artacağını belirtti.

 

MHP Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, gündemdeki sorunların çözümünün uzun zaman aldığını hatta gündemdeki konuların hep gündem de kaldığını dile getirerek SATSO'nun sorunların çözüm yeri olduğunu dile getirdi. İlimizin  bulunduğu konum itibariyle hızlı tren güzergahının dışında bırakılmaması gerektiğini  dile getirdi. Kuzey Marmara Otoyolu konusuna da değinen Kutluata “hiçbir kent üç tane otoyolun içerisine hapsedilmemeli ve şehrin nefes borusu kesilmemeli” diye konuşarak bu projenin ilimizin daha kuzey kısmına kaydırılması gerektiğini ve böylece şehrin kuzeye doğru gelişmesinin önünün açılacağını  ifade etti.

 

Kutluata konuşmasının devamında ilimizde gerçekleştirilmesi gereken projelerin oturmuş projeler olmadığını üzerinde iyi düşünülerek tetkik edilmesi gereken önemli adımlar olduğu için acil kararlarla yürütülmesinin yanlış olduğunu da belirtti.

 

İlimiz Çevre Düzeni Planı ile ilgilide konuşan Kutluata, bu projenin ilimizin 25 yılını kapsayan önemli bir proje olduğunu ancak projede eksikliklerin mevcut olduğunu bu eksikliklerin giderilmeden uygulanmaması gerektiğini belirtti. Vergilerin il dışına yatırılmasının önüne geçebilmek için kalıcı bir çözümün getirilmesi gerektiğini ve bunun ancak yeni bir yasa düzenlemesi ile mümkün olacağını ifade etti.

 

İlimiz için de bir stratejik plana ihtiyacı olduğunu ancak şehir yöneticilerinin bunu hazırlayacak ve  kentin 20 yıl sonrasını görebilecek ufka sahip olmaları gerektiğini de sözlerine ekleyerek açıklamalarına son verdi.

Haber Tarihi : 30/12/2009
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::