Sakarya Ticaret Sicili Müdürlüğü'nce 01.01.2013 tarihinden itibaren şirket/firma kuruluş işlemleri, değişiklik ve kapanış işlemleri http://mersis.gumrukticaret.gov.tr üzerinden elektronik ortamda ve E-imza uygulamasıyla yapılacak.

Bilgi Toplumu Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında yer alan (MERSİS) "Merkezi Sicil Kayıt Sistemi" Projesi; ülkemizde öncelikli olarak belirlenen İller başta olmak üzere tüm Ticaret Sicili Müdürlüklerinde yaygınlaştırılarak uygulanmaya başlanmıştır.
MERSİS; Kamu kurumlarının tüzel kişiliklerle ilgili ihtiyacı olan bilgilerin tek noktadan sunulması, sisteme dahil kişiliklere ait bilgilerin ortak anahtar bir numara ile bir sistemde birleştirilmesini sağlayan, sistemde tutulan şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesini amaçlayan ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen bir projedir.

MERSİS üzerinden özellikle değişiklik tescili işlemlerinin başlatılabilmesi için işlem yapacakların (gerçek kişi ise kendisinin, şirket ise en az bir temsil yetkisine haiz yetkilinin) E-İmza'ya sahip olmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunar, üyelerimizin 01.01.2013 tarihinden sonra yapacak oldukları tescil işlemlerinde sıkıntıya düşmemeleri için MERSİS uygulamasında gerekli olan E-imza'yı en kısa zamanda temin etmeleri hususunda gereğini rica ederiz.

Haber Tarihi : 26/12/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::