Fransa ve Almanya'nın ardından, SAİGEP(Sakarya İhracatını Geliştirme Projesi) kapsamındaki firmaların 3ncü durağı Dubai oldu.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) makine ve metal sektöründe faaliyet gösteren üyeleri, ihracatlarını geliştirmek amacıyla SATSO'nun yürütmekte olduğu SAİGEP kapsamında yer alan 11 firmanın temsilcileriyle 16-21 Aralık 2012 tarihleri arasında Ortadoğu Pazarını incelemek amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti gerçekleştirdiler. Ziyarette Dubai ve Abu Dhabi de bulunan makina ve metal firma ziyaretlerinin yanı sıra, resmi anlamda da Dubai Başkonsolosu, Dubai ve Abu Dhabi Ticaret Ataşeleri ile de bir dizi temaslarda bulunuldu.
Heyet organizasyonu çerçevesinde yapılan görüşmelerde, ilimizde üretilen ürünlerin ihraç edilmesi amacının yanı sıra, SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Günay Güneş, ilimizdeki yatırım fırsatları ve doğal güzelliklerinden bahsederek BAE'deki yerleşik firmaları Sakarya'da yatırım yapmaya davet etti.
Birleşik Arap Emirlikleri gezisi SATSO üyelerinin yeni pazarlar tanıması, yeni işbirliği fırsatları elde etmesi, ticarette önemli mesafeler kat edebilmesi açısından çeşitli olanaklar sağladı. Üyelerin bireysel iş görüşmeleri yapabilme imkanı da elde ettikleri bu organizasyonda, bayi anlaşması ve direkt satış gibi bir çok yeni işbirliği imkanlarının da temeli atıldı.
BAE Ekonomisinin %33'ünü petrol oluşturduğu için bu zengin ülkede İthal ettiği malların başında; makineler, ulaşım araçları, elektrikli ve elektronik araçlar, dayanıklı tüketim malları, kimyasal maddeler, ilaç, gıda maddeleri, canlı hayvan gelmekte. Körfez İşbirliği Konseyi üyesi olan Birleşik Arap Emirlikleri, gerek ticari faaliyetleri, gerekse diğer kıtalara ve ülkelere ulaşabilirliği açısından iş adamlarının dikkatini çekti.
Haber Tarihi : 26/12/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::