Katılımcı ve çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basın; kamuoyunu bilgilendirmek, vatandaşlarımızla kamu kurumları arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesinde yardımcı olmak ve ait olduğu toplumun sosyo-kültürel gelişimine destek olmak gibi birçok görev üstlenmektedir.

Vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın; bu yönüyle de milletin duygularına tercüman olmaktadır. İlimizde görev yapan basın çalışanları da, hem yapılan kamu hizmetleriyle ilgili halkımızı bilgilendirmekle, hem de haberleriyle, yazılarıyla bizlerin ve vatandaşlarımızın beklentilerini ilgili yerlere iletmektedir.

İşlerini yaparken günün her saatinde hareket halinde olan, zor şartlarda haber peşinde koşan basın çalışanlarımız, her türlü tehdit ve yıpranmaya da açık olmaktadır. Fedakârca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir.

Anayasamızın 'Basın Hürriyeti'ni düzenleyen 28. maddesinde, 'basın hürdür, sansür edilemez', 'Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır" ifadelerine yer verilmektedir. Anayasamızda yerini bulan bu ifadelerden de hareketle, ilimizde görev yapan basın çalışanlarının haber alma ve haberi kamuoyu ile paylaşma çabalarına, dün olduğu gibi bugünde destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, "Basın, milletin müşterek sesidir." Bu duygu ve düşüncelerle; ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına destek olan, gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın; gazetecilerin sorunlarına sınırlı ölçüde de olsa çözüm bulmak için hazırlanan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı Yasanın önemini kamuoyuna mal etmek amacıyla kutlanmakta olan "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.


SATSO Yönetim Kurulu Başkanı
MAHMUT KÖSEMUSUL
Haber Tarihi : 9/1/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::