Balıkçı barınağına destek istediler
Karasu Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) yönetimi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret ederek, Karasu'ya balıkçı barınağı yapımı için destek istediler.
LİMANA DÖNÜŞTÜ
KASİAD Başkanı Şakir Şen, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çatalbaş, Bayram Özcan, Muzaffer Tatlı ve Cihan Ersöz ile birlikte SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret ettiler. Ziyarette Karasu'da 400 dolayında balıkçı teknesinin barınak olmamasından dolayı büyük mağduriyet yaşadığını dile getiren KASİAD Başkanı Şen, "İki yıl önce Balıkçı Barınağı olarak başlanan proje daha sonra siyasi baskı ile limana dönüştü. Buda Karasu'da geçimini balıkçılıkla sağlayan binlerce kişiyi mağdur etti. Balıkçı barınağı olmadığından 400 dolayında tekne hafif bir rüzgarda bile açılamıyor" dedi.
BİRLİKTE ÇÖZELİM
DSİ tarafından başlatılan projenin hayata geçmesi için 40-50 milyar kaynak gerektiğini söyleyen KASİAD Başkanı Şen, " Biz liman ile birlikte balıkçı barınağının da yapılacağını ummuştuk ama öyle olmadı. Liman yapımı ile birlikte balıkçılar dışarda kaldı. Geçimini bu işten sağlayan balıkçılarımızı gözardı edemeyiz. Bu sorunu hep birlikte çözmeliyiz" şeklinde konuştu.
KONTROL EDECEK
KASİAD Başkanı Şen, balıkçı barınağının Sakarya Nehri suyunun kontrollü olarak denize dökülmesini de sağlayacağını belirterek, "Bugün deniz suyu 10 km Sakarya Nehri'ne basıyor. Buda bu bölgede nehirden sulama yapan tarım kesimini de olumsuz etkiliyor. Tarım arazilerini kurutuyor" dedi.
İLGİLİLERLE PAYLAŞACAĞIM
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul konuyu Vali Mustafa Büyük, milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile paylaşacağını belirterek, " Şehrimiz ve bölgemizin gelişimine, ekonomisine katkı sağlayacak her projenin yanındayız. Sizlerden bu konuda detaylı hazırlanmış bir dosya istiyorum. Konuyu ne kadar iyi anlatırsak, çözümü de o kadar kolay olur" dedi.
LOJİSTİK OSB
Karasu'nun her ne kadar turizm bölgesi olarak bilinsede, coğrafi yapısı dolayısı ile turizmde fazla yol alamadığını kaydeden Başkan Kösemusul; "Karasu, coğrafi yapısıyla çok fazla güneş gören bir bölge olmadığı için turizmde de gelişemedi. Liman yapımı ile de birlikte bölge sanayi açısından cazip bir bölge haline geldi. Bu liman 18 ay sonra faal duruma gelecek. Bizim yapmamız gereken bu bölgede sanayiyi kontrollü büyütmek. Bunun içinde Lojistik OSB kurmaya yönelik çalışma başlattık. Bu liman ile Karadeniz'den, dünyaya açılan bir Sakarya olacağız" şeklinde konuştu.
TEST MERKEZİ
Sakarya'nın otomotivde gelişmesini istediklerini de ileri süren Başkan Kösemusul, "İstanbul, Bursa ve Kocaeli sanayiye doymuş durumda. Biz istemesek te Sakarya en cazip bölge durumunda. Biz bu gelişimin kontrollü olmasını istiyoruz. Türkiye'de olmayan bir otomobil test merkezi var. Bu merkezin kurulması için deniz seviyesinde 2500 m2 lik bir arazi aranıyor. Bunun için en uygun yerin Karasu olduğunu düşünüyoruz. Bu 120 milyon dolarlık bir yatırım ve 500 dolayında istihdam sağlayacak. Bu merkezin Karasu'da yapılmasını başarırsak, Karasu Türkiye'nin değil, dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir bölge olacak. Bu test merkezine sadece ülkemizde üretilen araçlar değil, çevre ülkelerden de araçlar test için gelecek" dedi.
Haber Tarihi : 18/1/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::