"İlk Ateş Kredisi" desteği

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu'nun girişimleri ile ortaya konan Kadın Girişimcilere kredi desteği projesi, rol model olarak ele alınarak "Küçük ve Orta Ölçekli Projelerde Kadın ve Genç Girişimcilere ilk Ateş Kredisi Desteği" projesi adı altında ülke genelinde hayata geçirildi.
ROL MODEL
Sakarya'da ilk kez bir özel banka ile hayata geçirdikleri Kadın Girişimcilere yönelik kredi desteğinin devlet bankası tarafından verilmesi için çalışma başlattıklarını söyleyen SATSO Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, "AK Parti Sakarya Milletvekilimiz Ayşenur İslam ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile görüşerek, bu projeyi anlattık ve devlet bankasıyla bunun desteklenmesini istedik. Bakan Şahin'de bu konu ile ilgili, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nü görevlendirdi. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün talimatı üzerine Halk Bankası ve Kredi Garanti Fonu (KGF) bizim projemizi rol model alarak 'Küçük ve Orta Ölçekli Projelerde Kadın ve Genç Girişimcilere ilk Ateş Kredisi Desteği' adı altında hayata geçirdi. Bizim ortaya koyduğumuz bu projenin rol model olarak hayata geçirilmesi ve ülke genelinde genç girişimcilerimizi de içine alarak uygulanması bize büyük bir mutluluk ve gurur yaşattı" dedi.
PROJENİN AMACI
Projenin amacının, bir iş fikrini KOBİ ölçeğinde projelendirerek 1 yılı aşmamak üzere ticari faaliyette bulunan veya ilk defa iş kurarak ticarileştirmek isteyen Kadın ve Genç Girişimcilerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması yoluyla cesaretlendirilmesi, teşvik edilmesi ve rekabetin yaygınlaştırılması olduğunu söyleyen SATSO Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Hacıeyüpoğlu, "Küçük işletmelerin istihdam artışı sağlayacak şekilde yaygınlaşması ve gelir dağılımının iyileştirilmesi, sürdürülebilir büyümeye küçük işletmelerin katkısının sağlanması, üretimin çeşitlendirilmesi, banka kredilerinin tabana yayılması ve risklerin minimize edilmesi de projenin amaçları arasında yer almaktadır" dedi.
KİMLER FAYDALANABİLİR
Girişimcinin tanımını, "Bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen ya da faaliyet süresi 1 yılın altında olup işini geliştirmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler" olarak yapan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hacıeyüpoğlu; "Bu krediden Kadın Girişimci; 50 yaşını aşmamış olan gerçek kişiler ile hisselerinin toplamı en az % 51 olan 50 yaşını aşmamış kadınlara ait olan tüzel kişiler. Genç Girişimci; 35 yaşını aşmamış olan erkek girişimciler ile hisselerin toplamının en az yüzde 60'ı 35 yaşını aşmamış kadın/erkek girişimcilere ait olan tüzel kişiler yararlanabilecek" şeklinde konuştu.
PROJE SUNULACAK
KGF Sakarya Şube Müdürü Göksel Gülen de, genç ve kadın girişimcilerin hangi projelerle destek alacakları konusunda bilgi verdi. Gülen, mesleki teknik eğitim almış olan girişimcilerin projeleri öncelikli olmak üzere, kuruluş yerinin ekonomik ve coğrafi yapısına uygun, istihdam artışı sağlayan rekabetçi, yenilikçi, yerel kaynakları üretime dönüştüren katma değeri yüksek, ihracat amaçlı veya döviz kazandırıcı ürün ve hizmet üreten projelerin değerlendirileceğini söyledi.
31 ARALIK SON GÜN
Başvuruların 31 Aralık 2013 tarihinde sona edeceğini de kaydeden KGF Müdürü Gülen, bakanlığın bu proje için 50.000.000 TL kaynak ayırdığını da kaydetti. Gülen, 22 Ocak Salı günü SATSO'da düzenlenecek SGK, İş-Kur ve KOSGEB kredi ve avantajlarının anlatılacağı seminerde proje desteğinin ayrıntılarını hakkında geniş bilgiler verecek.
Haber Tarihi : 21/1/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::