Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret etti. SATSO'nun üniversite ile uyum içinde çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof.Dr.Elmas, Kösemusul'a destek verdi.
PROJELERE İMZA ATTIK
SAÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Fatih Üstel, Prof.Dr. M.Ali Yalçın ile birlikte SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret eden SAÜ Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Elmas, SATSO'nun ertelenen seçim süreci ile ilgili Başkan Kösemusul'dan bilgi aldı. "Sizinle çok güzel projelere imza attık" diyen Prof.Dr. Elmas; "Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) öğrenim gören öğrencilerimizle başlattığınız 3+1 Eğitim Modeli Türkiye'de örnek oldu. 7 Şubat'ta 2. Dönem atamalarımız olacak. Bunun yanında üniversite sanayi işbirliğinde çok güzel bir yol aldık. TEKNOPARK Projesi'nde yine birlikteyiz. Çok güzel bir sinerji yakaladık. Bu işbirliğinin bu şekilde devam etmesini arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.
KAPIMIZI ÖĞRENCİLERE AÇTIK
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ziyaretin kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Sakaryamız'a en iyi hizmeti verebilmek için Valilik, Büyükşehir Belediyemiz ve üniversitemiz ile uyum içinde çalışmayan özen gösterdik. 3+1 Eğitim Modeli ile MYO öğrencilerimizin istihdama yönelik yerleşmelerini sağlamayı amaçladık, kapımızı öğrencilerimize açtık. İşbirliğinden güç alan, değer üreten genç ve kaliteli insan gücü niteliği alacak öğrencilerin eğitimlerini, 3 dönem okulda ders ve 1 dönem işletmelerde uygulamalı olarak yapmalarını destekledik. Sakarya Üniversitesi – SATSO arasında yapılan işbirliği protokolü ile MYO öğrencileri, eğitimleri süresince kazandıkları bilgi ve deneyimlerini, "Mesleki Uygulamalar" dersi adı altında kamu/özel kurum ve kuruluşlarda uygulamalı eğitimle pekiştirme imkânına kavuşacak" dedi.
LOBİ DESTEĞİ
Sakarya İhracatını Geliştirme Projesi'ni (SAİGEP) çok önemsediklerinin de altını çizen Başkan Kösemusul, "Ekonomimiz 10 yılda 3 kat büyüyecek. Biz bölge olarak otomotivde büyümeyi hedef aldık. O nedenle otomotiv yan sanayisini geliştirmeye yönelik çalışmalarımız var. Bu birlikteliğimiz hem bölgemiz, hem ülkemiz için çok faydalı olacak. Karasu Limanı'nda bürokratik işlemler bitme noktasına geldi. 18 ayda liman tamamlanacak. Demiryolu bağlantısı ile bölgemiz yatırımcıların cazibe merkezi haline gelecek. Ferizli OSB'de yer kalmadı. Kaynarca OSB'de tahsisler dolmak üzere. Geyve'ye Gıda İhtisas OSB'si kuracağız. Bunun yanında otomotiv sanayi için yer bakıyoruz. Otomotiv Test Merkezi'ni de Sakarya'ya istiyoruz. Karasu bölgemizde buna uygun yerimiz mevcut. Bu konuda lobi faaliyetimiz içerisinde Üniversitemizi'de görmek isteriz" şeklinde konuştu.
YÖNETİMDE DE AR-GE
Başkan Kösemusul, Sakarya'da hiç holding olmadığına da dikkat çekerek," Üretimde AR-GE yapıyoruz. Yönetimde de AR-GE yapmalıyız. İş dünyasına bunun eğitimini nasıl vermeliyiz? Bu konuda üniversitemiz ile birlikte çalışmak isteriz" dedi.
SAÜ Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Elmas, her konuda desteğe hazır olduklarını söyledi. Ziyarette SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Aslan'da hazır bulundu.
Haber Tarihi : 30/1/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::