"Ülkenin gelişimi sanayide"

MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
TAŞMAYA BAŞLADI
Ülkenin gelişiminin sanayide olduğunun altını çizen MHP Milletvekili Münir Kutluata, "Karasu Limanıyla birlikte Sakarya'nın kuzeyi büyük değer kazanacak. O nedenle nüfusu kuzeye doğru yaymak gerek. İstanbul sanayiye doydu. İzmit bitmiş durumda, sanayi artık ilimize doğru taşmaya başladı. Sanayi ilimize doğru gelirken seçici davranmalıyız" dedi.
ÖRNEK ÇALIŞMA
Üniversite sanayi iş birliğinin önemine de değinin Milletvekili Kutluata, "Ancak, Üniversiteyi sanayinin içine sokmak için, işin finansını yapmak zorundasınız. Gördüğüm kadarıyla SATSO'nun üniversite ile bu yönde çok güzel çalışmaları var. Başlattığınız 3+1 eğitim sistemi ile üniversite öğrencilerine sanayinin kapılarını açtınız. Bu çok güzel ve örnek bir çalışma. Ar-Ge çalışmaları da çok önemli. Yalnız Ar-Ge yaparken, Ar-Ge'nin ne olduğunu da çok iyi bilmek gerek" şeklinde konuştu.
UYUM İÇİNDEYİZ
Sosyal ve ekonomik alanda Sakarya'ya vizyon kazandırmak istediklerini söyleyen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; " Valilik, Büyükşehir Belediyemiz ve Üniversitemiz ile uyum içinde bir çalışma içerisindeyiz. Aynı dili konuşup, şehrin gelişimi için ortak bir noktada buluşabiliyoruz. Sanayi Üniversite İşbirliği projesinde büyük mesafe kat ettik. 3+1 Eğitim sistemi Türkiye'de bir ilk ve örnek bir çalışma. Bu çalışma bizim övünç kaynağımız oldu" dedi.
KATMA DEĞER SAĞLAYACAK
Karasu Limanı'nın, Sakarya'nın Karadeniz'den dünyaya açılan bir kapısı olduğuna dikkat çeken Başkan Kösemusul, "Limanla birlikte devam eden demiryolu ağı ve otoban bağlantısı ile bu bölge ilimize büyük bir katma değer sağlayacak. Liman ile birlikte buraya birde Lojistik OSB kurmayı planlıyoruz. Bugün Söğütlü OSB dolu, Ferizli OSB doldu, Kaynarca'da başlattığımız Mobilya İhtisas OSB'sinde 48 parselden 36 sı doldu, 12 si satış aşamasında" şeklinde konuştu.
GIDA OSB'Sİ
Geyve'ye bir Gıda İhtisas OSB'si kurmak istediklerini de kaydeden Kösemusul, "İlimizde 60 bin aile tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlıyor. Gıda İhtisas OSB'si ile bu topraklarda nitelikli tarım yapılsın istiyoruz. Bunun yanında Hayvancılık OSB'si projelerimiz de var" dedi.
Haber Tarihi : 6/2/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::