"Abhazya yatırıma açık"
Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı İnar Gitsboı, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile birlikte ziyaret ettiği SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u, Abhazya'ya davet etti. Abhazya'nın yatırıma açık bir ülke olduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı Gitsboı, "Sakarya bizim kardeş şehrimiz. Kardeşlerimizi ülkemize yatırım yapmaya bekliyoruz" dedi.
500 BİN ABHAZ VAR
2008 yılında bağımsızlıklarını ilan ettiklerini ve yavaş yavaş dünyaya açılmaya başladıklarını söyleyen Bakan Yardımcısı Gitsboı, "Türkiye'de önemli oranda Abhaz nüfusu yaşamaktadır. Bu nüfusun 500 bin civarında olduğu tahmin edilmekte. Geçen yılki ihracatımız 200 milyon dolar civarında. Abhazya yatırıma açık. Büyük yatırımcılara devlet destek veriyor" şeklinde konuştu.
KARDEŞ ŞEHİR
3-4 yıl önce Sakarya'dan Abhazya'ya giden yardımı unutmadıklarının da altını çizen Gitsboı,"Burası bizim kardeş şehrimiz olmuştu. Abhazya küçük bir ülke, herkes birbirini tanır. Kardeş şehrimizin yardımı çok etkilemişti halkımızı. Halkımız kendine uzanan yardım elini asla unutmaz" dedi.
ORTAK KÜLTÜR
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ziyaretin kendisini memnun ettiğini belirterek, "Abhaz bizim ortak kültürümüz. Sizin yanınızda olmak bizim görevimiz. Sakarya'dan işadamlarımız ile birlikte bir heyet oluşturup Abhazya'ya geliriz. Mevcut ticari hacmimizi nasıl arttırırız görüşürüz" dedi.
ÖZEL YERİ VAR
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası eski Meclis Başkanı olarak, SATSO'nun gönlünde özel bir yeri olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Engin Özkoç, Abhaz Dışişleri Bakan Yardımcısı Gitsboı ile Valilik ve Büyükşehir Belediyesini de ziyaret edeceklerini söyledi.
Haber Tarihi : 12/2/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::