Ortadoğu Döküm yer arıyor

Otomotiv çatıştayları ile otomotiv sektörünün dikkatlerini Sakarya üzerine çeken Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), yatırımcıların ilk uğrak yeri oldu. İstanbul merkezli faaliyet gösteren Tutanlar Motorlu Araçlar, Kayseri'de ki döküm fabrikasını Sakarya'ya taşımak için yer baktı.
AVANTAJLI BÖLGE
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret eden Tutanlar Motorlu Araçlar Tic.A.Ş. sahibi Yunus Emne Tutan, Kayseri'de faaliyet gösteren Ortadoğu Döküm fabrikalarını Türkiye'nin en avantajlı bölgesi olarak gördükleri Sakarya'ya taşımak istediklerini söyledi. Otomotiv parça dökümü yaptıklarını belirten Tutan, "Traktör sanayi ile de ilgili parça üretimi yapıyoruz. Son yıllarda otomotivle ilgili güzel çalışmalar yaptığınızı gördük. Otomotiv sektörünün yavaş yavaş Sakarya'ya kaymaya başlaması, bu bölgeyi bize oldukça cazip kıldı. İstanbul, Bursa ve Ankara'nın tam ortasında bir şehir. Her anlamla bizim için çok avantajlı olacak" dedi.
ADRESİNİZ BURASI
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, adreslerinin kesinlikle Sakarya olduğunun altını çizerek, "Hem otomotiv, hem traktör iki alanda da Sakarya dev yatırımların merkezi. Toyota gibi dev bir otomobil fabrikası burada, Türk Traktör dev bir yatırıma başladı. Başak Traktör Fabrikamız var. Bunun yanında buraya gelmek isteyen birçok büyük otomotiv firmaları var. Sakarya sizin için bulunmaz bir bölge. Burada size çok iş çıkar" dedi.
ÇOK BÜYÜYECEK
Karasu Limanı'nın yapımına başlandığını, liman ile tren yolu bağlantısının da yapılacağını söyleyen Başkan Kösemusul, "Deniz, kara, demiryolu bağlantısı olan nadide sanayi bölgelerinden biri burası. Lojistik, yan sanayi, kaliteli işgücü hepsi burada mevcut. Bu bölge otomotiv olarak çok büyüyecek" şeklinde konuştu.
YENİ OSB'LER YOLDA
Çarpık sanayileşmenin önüne geçmek, çevreye duyarlı sanayi bölgeleri oluşturmak için OSB'lere önem verdiklerini de kaydeden Başkan Kösemusul, "Mevcut OSB lerimiz dolu. Özellikle otomotiv sektörünü bir araya getirecek yeni OSB'ler için çalışmalara başladık. Mevcut OSB'lerde yer bulamasanız da kuracağımız OSB'lerde yer almanızı isteriz" dedi.
SAKARYA'YA GELECEĞİZ
İşadamı Yunus Emre Tutan, kesinlikle Sakarya'ya geleceklerini belirterek, yer konusunda SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'dan yardım istedi. Tutan ziyaretin ardından kurulacak olan yeni OSB'lerin yerlerini gezdi.
Haber Tarihi : 13/2/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::