SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 178 basamak birden yükselen Sakarya Üniversitesi'ni kutladı.
Sakarya adına yürütülen çalışmalarda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın proje paydaşı olan Sakarya Üniversitesi'ni, Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamasında yükselmesi nedeniyle yürekten kutladığını belirten SATSO Başkanı Kösemusul, yazılı bir açıklama yaptı. Kösemusul'un açıklaması şöyle;
"İspanya'nın en büyük kamusal araştırma kurumu olan İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (Consejo Superior de Investigaciones Científicas = CSIC) bağlı Cybermetrics Laboratuvarları tarafından açıklanan tüm dünyadaki 20 bin üniversitenin değerlendirildiği 'Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralamasında Temmuz 2012 verilerine göre Sakarya Üniversitesi 178 basamak birden yükseldi. Sakarya Üniversitesi Türkiye listesinde ise 164 üniversite arasından geçtiğimiz 6 ay içerisinde 7 basamak birden yükselerek 25'inci sıradan 18'inci sıraya yükseldi. 3+1 meslek yüksekokulu öğrencileri projesinde olsun, TEKNOKENT işbirliğimizde olsun, Otomotiv Şehri Sakarya çalıştaylarımızda olsun etkin ortağımız olan üniversitemizdeki bu gelişmelerden büyük gurur duyuyoruz. Bu başarıda emeği geçen başta Rektörümüz Muzaffer Elmas'ı ve eğitimcilerimizi kutlar, öğrencilerimizi de övünç duyduğumuz üniversitemizin imkanlarından en iyi şekilde yararlanmalarını dileriz."
Haber Tarihi : 14/2/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::