Birleşik Arap Emirlikleri Sharjah Hamriyah Serbest Ticaret Bölgesi Ticari Direktörü Saud Salim Al Mazrouei, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret ederek, Sakaryalı yatırımcıları Hamriyah Serbest Ticaret Bölgesi'nde yatırıma davet etti.
63 TÜRK FİRMA
Serbest Bölge Üst düzey yöneticileri Abdul Aziz Dawood ve Omar Al Leem ile birlikte Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (SATSO) ziyaret eden Ticari Direktör Saud Salim Al Mazrouei, Hamriyah Serbest Ticaret Bölgesi ile ilgili bilgi verdi. Bölgenin 1999 yılında 67 firma ile kurulduğunu söyleyen Al Mazrouei, “22 milyon m2 alana sahip olan bölgede bugün 149 ülkeden 5 bin firma 2 milyar dolarlık yatırım ile faaliyet göstermekte. Bu firmalardan 63 tanesi Türk. Arap Emirliklerinin 2. Büyük konteynır limanı bizde. Bölgede her sektör mevcut. 40 bin çalışan ile içerisinde tüm yaşam alanları bulunan küçük bir şehir gibiyiz. Ayrıca bölgede yatırımcılar % 100 vergiden muaf” dedi.
DÜNYAYA AÇILACAĞIZ
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, üyelerine bölgenin avantajlarından bahsedeceklerini belirterek, “İlimizde 4 aktif, 3 tanede kurulma aşamasında olan organize sanayi bölgemiz mevcut. Karasu İlçemizde yapımına başlanan limanımız, önümüzdeki yıl hizmete girecek. Karasu Limanımız ile Sakarya'yı, dünyaya açılan bir kapı yapacağız. Hem bölgeniz, hem bölgemiz üzerinden tüm dünyaya ihracat yapmalıyız. Bölgesel fırsatları karşılıklı kullanarak avantaja dönüştürebiliriz. Bölgenizde yatırım yapabilecek iş adamlarımız ile birlikte en kısa zamanda ziyaretinize gelmek isteriz” şeklinde konuştu.
TANITIM CD' Sİ
Karşılıklı görüş alış verişinin ardından Hamriyah Serbest Ticaret Bölgesi'nin tanıtım CD si izlendi. Ziyarette SATSO Meclisi Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci'de hazır bulunurken, Saud Salim Al Mazrouei , SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'a üzerinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin sembolik paralarının bulunduğu bir tablo hediye etti. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise SATSO'nun tanıtım kitapçıklarının yanında yöresel yiyeceklerden oluşan birer sepet hediye etti.
Haber Tarihi : 21/2/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::