Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret eden Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, Sakarya'da vergi ödeme bilincinin tam olarak oturmadığının altını çizerek, tahsilatta yaşanan sıkıntının en büyük nedeninin ise personel yetersizliği olduğunu belirtti.
AF BEKLENTİSİ
Vergi Haftası'nın amacının, vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarını arttırmak, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri yada ülkenin yöneticileri olacak çocuklara sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmak olduğunu söyleyen Vergi Dairesi Başkanı Alp, “Sakarya ülke genelinde en çok vergi tahakkuk edilen iller arasında 18 nci sırada yer alırken, tahakkuk edilen vergilerin tahsilatında ise 20 nci sırada. Ben göreve geldiğimde vergi tahakkukunda Sakarya 22 nci sırada yer alıyordu. 6 yılda 4 ili geride bırakarak, 18 nci sıraya geldik. Ancak tahsilatta istediğimiz sıraya gelemedik. Vatandaşlarımızda depremden sonra vergi ödeme alışkanlığı maalesef gerilemiş. Af beklentisi içerisine giren vatandaşımız, vergisini ödemiyor. Bizde yeterli personele sahip olmadığımız için hızla icra yoluna gidemiyoruz. En büyük sıkıntı bu. 2008 yılından beri personel alımı yapmadık. Emekli olanların yerine personel gelmedi” dedi.
TİCARİ HACİM
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, mükellefe vergi bilinci kazandırmak adına SATSO olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Dileğimiz hem tahakkuk, hem de tahsilatta ilimizin daha üst seviyelere çıkması. Önümüzdeki yıllarda Sakarya'nın ticari hacmi oldukça büyüyecek. El birliği ile sıkıntıları aşma noktasında üzerimize düşeni yapmak isteriz” şeklinde konuştu.
MAVİ KURDELE
Ziyarette SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, SATSO Yönetim Kurulu üyeleri Mücahit Arslan, Vahap Gün, Turgay Çelik de hazır bulundu. Ziyaret sonunda Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, Meclis Başkanı Borazancıoğlu ve yönetim kurulu üyelerine Vergi Haftası'nın simgesi olan mavi kurdele taktı.
Haber Tarihi : 26/2/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::