Dünyanın ilk Düşünce Koç'u olan Münir Arıkan, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından düzenlenen “İş hayatında sıra dışı düşünce ve inovasyonla farklılaşma” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.
SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldız Bezek, Yıldıray Çakar, SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın ve bazı meclis üyelerinin yanında çok sayıda SATSO üyesi katıldı. Motivasyon sağlayan kişilerle çalışılmasının başarıyı katladığını söyleyen Düşünce Koçu Münir Arıkan, başarmak için yapılacak işe inanmanın şart olduğunu belirterek, dünya tarihinde iz bırakan büyüklerden örnekler verdi.
Münir Arıkan kimdir?
Gaziantep'te doğup büyüyen Arıkan, ilk – orta ve lise eğitimini Osmaniye'de tamamladı. Lise sonrası O.D.T.Ü. Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. Kamu Yönetimi ve İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümlerinde yüksek öğrenimini tamamlayan Arıkan, birçok akademik çalışmada bulunmasının yanı sıra öykü, makale, şiir, bilgi yarışması ve münazara yarışmalarında birincilikler aldı, O.D.T.Ü. Şeref Öğrenciliği ile taltif edildi. Ve o şu ana kadar ki 22 yıllık kariyer hayatında 19 değişik iş yaparak, bir anlamda gönlünü arayan adam rolünü üstelendi.
Seminer vermenin ruhun yaşam enerjisi olduğunu keşfeden Arıkan, 31 Mayıs 2000 tarihinde çalıştığı şirketten; “Ben düşünen, konuşan ve yazan bir Münir Arıkan olacağım” diyerek istifa etti. Bütün NLP eğitimlerini, NLP'nin kurucusu Dr. Richard Bandler'dan bizzat alan Arıkan, uluslar arası lisanslı NLP Trainer olarak, The Society of NLP'nin Türkiye temsilciliğini üstlendi.

Dünya'nın önce gelen Koçluk Akademilerinin asil üyesi olarak, özellikle ‘family ve executive coaching' (Aile Koçluğu ve Yönetici Koçluğu) konularında eğitimler aldı. Nitelikli İnsan (9. baskı) ve Düşünceye Yenibir Bakış (2. baskı), NLP Beynini Yönetme Sanatı (1. baskı) adlı 3 eser yazdı. 350'yi aşkın sıra dışı projesini, belediyelere, bakanlıklara, kamu ve özel sektördeki bir çok kuruma, sivil toplum örgütlerine aktardı.
Haber Tarihi : 27/2/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::