Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile Doğu Marmara Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğinde, bir günlük “İş Sağlığı ve Güvenliği” temel bilgilendirme eğitimi verildi.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca, firmalarda çalışmakta olan personelin almayla yükümlü tutulduğu iş sağlığı ve güvenliği temel eğitimiyle, firma çalışanlarında iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinç oluşturmak, işletme içindeki iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını tanıtmak, tehlike ve riskleri belirlemek, risk analiz ve değerlendirmelerinin nasıl yapılacağını belirterek, iş sağlığı ve güvenliği kapsamındaki mevzuat ve yasal kurallarını, ilgililerin hak ve sorumlulukları tanıtıldı. Uzman eğitimciler tarafından verilen eğitimin sonunda, katılımcılara birer katılım sertifikası düzenlendi. İş sağlığı ve güvenliği eğitiminin ikincisi 15 Mart Cuma günü yapılacak.
Haber Tarihi : 1/3/2013