8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir araya gelen SATSO Kadın Girişimcileri İcra Kurulu, eğitimli ve ekonomik özgürlüğü elinde olan kadının her zaman daha güçlü olduğunun altını çizerek, “Eğitimli ve ekonomik özgürlüğünü eline almış kadın en az şiddete maruz kalan kadındır” dediler.
Kadına şiddeti ortadan kaldırmak, azaltman tüm zamanlarda ve toplumlarda da mümkün olmadığını belirten SATSO Kadın Girişimcileri İcra Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, “Eğitim ve istihdam çok önemli. Kadın eğitimli ve ekonomik özgürlüğü elinde ise erkek karşısında daha güçlü. Örneğin sadece eğitimli ve evde oturan kadınlarımızın çoğu şiddetten bahsettiği gibi eğitimsiz ancak çalışarak eve katkıda bulunan kadınımız da şiddete maruz kalabiliyor. Eğitimzis ve çalışan kadınlarımızın elinden parası alınabiliyor” şeklinde konuştu.
“Aynı iki ayrı kimyasalın birleşerek farklı bir madde oluşturması gibi eğitimli kadının, ekonomik özgürlüğü şiddet oranını olabildiğince azaltıyor” diyen Hacıeyüpoğlu, sözlerine şöyle devam etti;“Biz de doğal olarak hem eğitim oranlarının artması, hem de kadınımızın iş hayatı içinde yer almasını sağlayarak şiddetin azalabileceğini savunuyoruz. Kadına uygulanan fikri, ekonomik her türlü şiddetin ölçülebilir oranda azaltılabilmesi umuduyla tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz.”
Haber Tarihi : 7/3/2013
PAYLAŞ
Son Haberler ::