Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Genç Girişimciler İcra Kurulu tarafından düzenlenen “Markanın Serüveni” konulu eğitim semineri, Dr. Erem Şentürk tarafından verildi.
SATSO Eğitim Salonu'nda düzenlenen seminere çok sayıda girişimci katılırken, seminerin açılış konuşmasını yapan Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Murat Ağırbaş, seminerin amacının; girişimci ve girişimci adaylarına yol göstermek ve marka olmanın önemini vurgulamak olduğunu söyledi.
Markanın bir etki olduğunu, etkiyi oluşturanında yönetici olduğuna dikkat çekerek sözlerine başlayan Dr.Erem Şentürk, “Marka yoksa etkide yoktur” dedi. Neden marka olmalıyız?, Marka olmak için neler yapmalıyız?, Marka nedir?, Marka olmak zor mudur?, Yapanlar nasıl yaptı?, Ticari başarının formülü diye bir şey var mı?, İhracat mı, fasonculuk mu?, Çok uluslu şirketler nasıl oluyor da bizden daha az çalışarak bizden daha karlı satış yapabiliyor?, Mal üretmek mi, satmak mı?, Kendi müşterini nasıl imal edersin? Konuları üzerine girişimci ve girişimci adaylarına detaylı bilgiler veren Dr. Şentürk; “Öncelikle marka nedir? Ona bakalım. Önceliğimiz ürün. Ürün yoksa diğer konuların önemi kalmaz. Markanın doğması için önce ortaya bir ürün koymanız gerekir. Marka denildiğinde ilk akla isim yada logo geliyor. Bunlar önemli değil. Bütün sır üründe. Marka olabilmek için; kaliteli arz yapmak, icat yapmak, patent almak, uzman olmak vi doğru sunmak gerekir. Bunun içinde logonuza, markanıza iyi bir hikaye bulmanız gerekir. Markada en büyük sır hikayedir” şeklinde konuştu.
Marka olmanın neler sağladığının da altını çizen Dr. Şentürk, “Marka olmak; satın alma karar sürecini kısaltır, tarafların haklarını korur, satışlarda istikrar sağlar, fiyatlarda özgürlüğü sağlar, kar marjını yükseltir, emek ve zaman maliyetini düşürür, nakit akışını arttırır, büyüme potansiyelini arttırır, pazarlık gücünü arttırır, ülke kalkınır hayat özgür ve güvenli olur” dedi.
Haber Tarihi : 7/3/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::