SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle  bir açıklamada bulundu.

Kösemusul açıklamasında şunları dile getirdi:

“Kadınlar insanlığın temelidir. Kadın, sadece bir cinsiyeti, bir sıfatı, bir görevi, fedakârlığı değil; insan varlığının temelini ifade eder. Kadını yok sayan hak ve özgürlüklerini görmezden gelerek onları pasifleştiren zihniyetler kaybetmeye mahkumdur.

Bizim medeniyetimizde, kadın başların tacıdır. Zira değişen dünya düzeniyle birlikte karşılığı anne, eş, kardeş olan kadın, bugün iş dünyasında da aktif rol alarak üst kademelerde söz ve yetkileriyle değerlerini artırmaya devam ediyor.

Bu doğrultuda gelişen ve değişen dünya penceresinden baktığımızda her alanda yüklendikleri sorumluluk ve görevlerle yaşamın vazgeçilmez kaynağı olan, toplumun ilerleme seviyesinde en büyük rolü üstlenen kadınlarımızın yine toplum tarafından desteklenmeleri, hak ve özgürlüklerinin farkında olmaları, şiddetle yüz yüze gelmemeleri ve ayrımcılıkla karşılaşmamaları gerekmektedir.

Aile kurumunun da temelini oluşturan kadınlarımızın toplumsal hayatımızdaki etkinliği hala istenen seviyelere gelememiştir.   Özellikle kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan ilk ülkelerden biri olarak ülkemiz diğer birçok ülkeden bu konuda önde olmalı ve iş dünyasının yönetim kadrolarında daha fazla kadın rol modellerin bulunması gerekmektedir.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak toplumsal yaşamın her alanında aktif, söz sahibi ve lider kadınlar yaratmak, bölgesel ve uluslararası platformda ortak çalışmalara zemin oluşturmak amacıyla ilimizde gerçekleştirilen her türlü kadın çalışmalarının destekçisiyiz. Girişimci adayı kadınlarımıza ilk giriş aidatında %50 oranında indirim uygulamamız da bu desteğimizin ilk adımı olarak devam ediyor. Biz, SATSO camiası olarak kadınlarımızla omuz omuza yükseleceğimize yan yana yürüyerek hedeflere ulaşacağımıza inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki sağlıklı bireyler ve gelişmiş öncü toplumlar, sosyo ekonomik ve kültürel anlamda lider ülkeler ancak ve ancak kendine güvenen, yılmayan, engellenmeyen, özgür düşünceli, yaratıcı, adaletli kadınların omuzlarında yükselecektir.

Bu bağlamda, kadınlarımızın sorunlarının sadece 8 Mart'larda değil her zaman dile getirilip çözüme kavuşturulması ve ön saflarda yer alması için ayrıca çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu vesile ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak hayatımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, öğreten, yetiştiren, geliştiren,  bizi biz yapan değerli kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü' nü kutlarız”.


Haber Tarihi : 7/3/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::