Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan SATSO heyeti Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette, şehir gündeminde yer alan bazı konuları değerlendirdiklerini dile getiren SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Sayın Başkanımızla birlikte hem üyelerimizin bazı sorunlarını hem de şehrimiz açısından büyük önem taşıyan bazı konuları görüştük. Başta Kentsel Dönüşüm, Gar Meydanı, Şehrime Sahip Çıkıyorum projeleri olmak üzere birçok önemli konu hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

SATSO Yönetim Kurulunun ziyaretinden ve şehrin geleceği için büyük önem taşıyan konular hakkında gösterdikleri hassasiyetten son derece memnun kaldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Her zaman şehrimizi birlikte yöneteceğimizden söz ediyoruz. Ortak akıl diyoruz. İşte ortak akıl bu şekilde bir araya gelerek, konuşarak, tartışarak oluşuyor. Biz kolay olanı değil zor olanı seçiyoruz. Şehrimizin çok daha iyi bir noktaya ulaşması konusunda ısrarcıyız. Sakarya'da değişim, dönüşüm süreci başlamıştır. Değişim irade ve güç ister. Değişim her türlü engeli, ayak diremeyi, statükoyu aşmayı gerektirir. Biz eğer el ele verirsek, birbirimize inanırsak yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Pes etmeden, önümüze çıkan engellere takılmadan, geri adım atmadan milletimizin bize yüklediği emanete uygun davranmaya devam ediyor, yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz. Kenarda, köşede kalmış, üstü örtülmüş sorunlarla yüzleşeceğiz. Şehrimizin önünde Kentsel Dönüşüm projesi gibi çok önemli bir proje duruyor. Bu Sakarya için büyük bir fırsattır. SATSO Başkanımız bu konuda ki çekincelerini bizlere ilettiler. Biz de kendilerine bölge esnafımızın onayı alınmadan asla bir şey yapılmayacağını bir kez daha söyledik” dedi. 

Görüşmede ayrıca Gar Meydanı ve Kentime Sahip Çıkıyorum projesinin de gündeme geldiğini belirten Başkan Toçoğlu, “Kentime Sahip Çıkıyorum projesi Sakarya'nın, Sakaryalının projesidir. Yakında bu projeyle ilgili olarak yeni bazı adımlar atacağız. Amacımız şehrimizi güzelleştirmek ve geliştirmektir. Gar Meydanı sorununun çözülmesine ve bu bölgenin çok daha çağdaş bir görünüm kazanmasına yönelik attığımız adımlarda Sakarya'nın vizyon çalışmaları arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu.

 

 

 

Haber Tarihi : 7/1/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::