Türkiye'nin başarılı araştırmacı gazeteci ve yazarlarından Savaş Ay, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.
DÜNYAYA AÇILAN KAPI
Savaş Ay'a Sakarya'nın geleceğini pozitif yönde etkileyecek SATSO'nun önemli projeleri hakkında bilgi veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, Sakarya'nın sanayi, tarım ve turizm anlamında birbirinden önemli sektörleri bünyesinde barındıran İstanbul ve Ankara arasında sıkışmış değil, Karadeniz'den dünyaya açılan bir il olma yolundaki hedefleri hakkında bilgi verdi.

100 YILLIK OTOMOBİL HİKAYESİ
Otomotiv Şehri Sakarya projesi ve otomotiv sektörünün gelişimine yönelik çalışmaları hakkında da bilgi veren Kösemusul, “SATSO olarak son iki yıldır ağırlıklı olarak üzerinde durduğumuz, olmazsa olmazımız Otomotiv Şehri Sakarya Projesi ile de tüm gayretimizi var olan otomotiv alt yapımızı tüm dünyaya duyurmayı hedefliyoruz. Başbakanımızın aradığı babayiğitlere yiğitlik yapmak istiyoruz. “Sakarya Vites Yükseltiyor” sloganıyla yaptığımız üç aşamalı çalıştaylarımızın sonuç raporunu da yayınladık. Şimdi Otomotiv İhtisas OSB kurma yolunda girişimlerimiz başladı. Her türlü alt ve üst yapıyı hazırlama amacındayız. Bizim güçlü bir referansımız var; Sakarya'nın 100 yıllık bir otomobil hikayesi var. 1914 yılında Zirai Donatım Fabrikamız da ilk savaş arabaları yapıldı. Toyota Sakarya sıfır hata ile üretim yapan bir fabrika. Biz de otomotiv şehri olmakla ilgili her şey mevcut. Lojistik alt yapımız, yan sanayimiz var. Otomobil Test Merkezi ile ilgili de arazi coğrafi konum, iklimsel yapı, eğim gibi birçok kriteri de pozitif yönde karşılıyoruz. Test Merkezi'nin Sakarya'da kurulması bizim için önemli bir argüman” şeklinde konuştu.
SAKARYA KAZANSIN
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak yerel yönetimler ve diğer sivil toplum örgütleri ile de ortak vizyonda hareket ettiklerini dile getiren Kösemusul, “ Yerel yönetimler ve STK'larla oluşturduğumuz sinerjiden oldukça memnunuz” dedi.
BELGESEL ÇEKELİM
Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Savaş Ay, Sakarya'nın 1914 yılında kurtuluş savaşında kullanılmak üzere tahta araba üretmesini ve sektörde bugün gelinen noktayı “Savaş arabalarından araba savaşlarına” şeklinde özetleyerek, konu ile ilgili tarihi bir belgesel bile hazırlanabileceğini belirterek; “Sakarya'nın otomotiv öyküsü oldukça ilgi çekici” dedi.
TEKRAR GELECEK
Sakarya ekonomisinden SATSO faaliyetlerine kadar pek çok konuda oldukça yoğun ve keyifli geçen sohbetin ardından Savaş Ay, önümüzdeki dönemde Sakarya turizmi üzerine görüşmek için tekrar ziyarette bulunmak isteğini belirtti.
Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Savaş Ay'a “Sakarya Vites Yükseltiyor” logolu kristal araba ve çiçek takdim etti.
Haber Tarihi : 13/3/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::