SGK İl Müdürü Nurten Canbazoğlu, Sosyal Kalkınma Projesi olarak hayata geçirecekleri “Güvenlik Eğitimi ve Simülasyon Merkezi” için SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'dan destek istedi.
GÜVENLİK EĞİTİMİ
“Geç Kalmadan Güvenin İnşası” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen SGK İl Müdürü Nurten Canbazoğlu, “5-12 yaş okul öğrencilerinin işyerinde, okulda, evde ve araçta güvenliklerini sağlamaya yönelik bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. SGK Hizmet binamızın arkasında 500 m2 lir bir arsa üzerine inşa edeceğimiz Güvenlik Eğitim ve Simülasyon Merkezi' nde , tıpkı Trafik Park ve Uzay İstasyonu gibi öğrencilerimize uygulamalı eğitim vereceğiz. Öğrencilerimiz burada her türlü kazaya, çarpma ve düşmelere karşı güvenlik eğitimi görecek” dedi.
TÜRKİYE'DE İLK
İlk etapta hedeflerinin 25 okulda bin öğrenciye ulaşmak olduğunu kaydeden Canbazoğlu, sözlerine şöyle devam etti;
“Haziran ayı gibi projeyi hayata geçirmek istiyoruz. 14 ay içerisinde binanın inşaatını ve donanımını tamamlayarak, hizmete sokma amacındayız. Bu uygulama Türkiye'de ilk ve tek olacak. Bu uygulama ile birlikte okullarda müfredata konulması düşünülen İş Güvenliği dersinin de yeniden ele alınacağına inanıyoruz.”
SGK'DAN KORKMAYIN
SGK İl Müdürü Canbazoğlu, ayrıca sigorta prim borcu bulanan firma ve işverenlere de çağrıda bulunarak, SATSO Başkanı Kösemusul'dan bu konuda da destek istedi. SATSO aracılığı ile firma ve işverenleri SGK'ya olan borçlarını ödemeye çağıran Canbazoğlu, “SGK'dan korkmayın. Bize gelin yeniden borç yapılandırması yapalım. Borçlarınızı en rahat nasıl ödeyebilirseniz, o şekilde sizlere yardımcı olalım” dedi.
VİZYON KAZANDIRMA
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, her konuda desteğe hazır olduklarını belirterek, “Biz şehrimize sosyo-ekonomik alanda vizyon kazandırma adına buradayız” dedi. Kösemusul, SATSO'nun yaptığı hizmet ve çalışmalar hakkında da SGK İl Müdürü Canbazoğlu'na bilgi verdi. Ziyarette GSK Sosyal Güvenlik Denetmeni ve Proje Koordinatörü Cüneyt Uğur ile Akyazı SGK Müdürü Bülent Turan'da hazır bulundu.
Haber Tarihi : 18/3/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::