Türk Traktör'ün temel atma törenine katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (SATSO) ziyaret etti. Bakan Çağlayan, Sakarya'nın otomotiv üssü olmayı hak ettiğini belirterek, “Otomotiv Test Pisti yatırımı da inşallah Sakarya'ya gelir” dedi.
KENDİ EVİMDEYİM
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yönetim kurulu üyeleri, Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ve çok sayıda meclis üyesi tarafından karşılanan Bakan Çağlayan'a, Vali Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu da eşlik etti. Çeşitli vesilelerle birçok defa SATSO'yu ziyaret ettiğini söyleyen Bakan Çağlayan, “Kendi evimdeyim. Hiç empati yapmıyorum. İçinizden geliyorum” ifadelerini kullandı.
OTOMOTİV TEST PİSTİ
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye'de bir ilk olacak olan Otomotiv Test Merkezi yatırımın Sakarya'ya yapılması hususunda Bakan Çağlayan'dan destek istedi. Otomotiv Test Pisti ile ilgili oda olarak yaptıkları çalışmaları ve hazırladıkları raporu bir dosya halinde Bakan Çağlayan'a sunan Kösemusul, “Otomotiv Test Pisti için desteğiniz ve sözünüzü istiyoruz” dedi.
TÜRKİYE'NİN DETROİT'İ
SATSO'nun son derece önemli çalışmalar yaptığının altını çizen Bakan Çağlayan, “Yan sanayinin olmadığı yerlere, ana sanayiyi getiremezsiniz. Özellikle otomotivde kümelenme çok önemli. Sakarya'da bu yönde çok güzel çalışmalar var. Otomotiv üssü Sakarya'ya yakışır. Amerika'nın Detroit'i varsa, Türkiye'nin Detroit'i neden Sakarya olmasın? İnşallah yapmış olduğunuz bu çalışmalar meyvesini verir. Veriyor da zaten. Bakın Türk Traktör buraya yatırım yaptı. Bakanlığımızla yakın irtibatta olun. İnşallah Otomotiv Test Pisti'de Sakarya'ya gelir” şeklinde konuştu.
TEBRİK EDİYORUM
Sakarya'nın ihracatını da tebrik ettiğini söyleyen Bakan Çağlayan, “2011'de 78 milyar dolarlık cari açık vermiştik. 2012 yılı cari açık 48 milyar dolara düştü. % 13.1 ihracatımızı arttırdık. Sadece ihracat geliri ile Türkiye'de nereye geldiğimizin göstergesi. Sakaryamızın da ihracata verdiği katkı çok yüksek” dedi.
HATIRA FOTOĞRAFI
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, günün anısına Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a çini işlemeli bir tabak hediye etti. Bakan Çağlayan SATSO'nun Şeref Defterini de imzaladıktan sonra, SATSO ailesi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber Tarihi : 28/3/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::