Sakarya Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret ederek, Yazlık bölgesinde uygulanan Süs Bitkisi Üretim Projesi'nin bir benzerini Sakarya Nehri kenarında yapmak için destek istediler.
PARLAYAN YILDIZI
Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ercan Ekici, yönetim kurulu üyeleri Onur Eren, Hasan Keski, Mehmet Yaşar, Tahir Tantaoğlu, Gökhan Bayrak, Erol Serdaroğlu ile birlikte SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul'u ziyaret ettiler. Sakarya'nın süs bitkiciliğinde Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu söyleyen Birlik Başkanı Ekici, “Valiliğimizin, Yazlık bölgesinde uyguladığı Repikajlı Süs Bitkisi Üretim Projesiyle, firmalar belli bir bölgede üretime başladılar. Aynı çerçevede üretim yapmak, var olan dostlukları daha da pekiştirdi. Bu diyalog bilgi paylaşımını ve daha kaliteli üretim yapmayı teşvik etti” dedi.
SAKSILI ÜRETİCİLER
Birlik olarak hedeflerinin; Sakarya Nehri kenarında atıl vaziyetti bulunan hazine arazilerinden Yazlık bölgesindeki gibi birlikte, aynı bölgede üretim yapılacak, bir alan oluşturmak olduğunu kaydeden Birlik Başkanı Ekici, “Bunu başarırsak, saksılı üretim yapan üyelerimizi bir bölgede altyapı olanaklarından, ortak bilgiden, ortak makine ekipmanından yararlanarak üretim yapma imkanına kavuşturacağız. Repikajlı üretimde kazanılan bu imajı saksılı üretimde de devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
EN ÖNEMLİ ŞEHİR
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, Sakarya'nın süs bitkiciliğinde çok önemli bir noktaya geldiğini ileri sürerek, “ Sakarya Süs Bitkiciliği konusunda marka olmaya aday en önemli şehir. Biz SATSO olarak bu sektörün gelişmesi için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Sakarya Nehri kenarında yer alan Milli Emlak arazisinin süs bitkiciliğine kazandırılması için gerekli girişimlerde bulunacağım” dedi.
BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ
Başkan Kösemusul, bu projeyi birlikte yürüteceklerine de vurgu yaparak, İlimiz Valisi Mustafa Büyük ile görüşerek, bu yerin Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliğine kazandırmak için elinden geleni yapacağını söyledi.
Haber Tarihi : 10/4/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::